Autor Tema: EUR - EU ECB Interest Rate  (Pročitano 22472 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: EUR - EU ECB Interest Rate
« Odgovor #45 poslato: 09.05.2011, 10:58:31 »
A sta ako je u pitanju neka sifra! Recimo koliko puta ponovi "thank you very much indeed", ili posle kojih reci ponovi.. Analizirajuci ove govore, i kretanje eur posle njih, mozda dodjemo do uspesnije strategije, od kombinacije pojedinih indikatora..  :o  :o  :o
jujujuj...  :o

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
EUR - EU ECB Interest Rate
« Odgovor #46 poslato: 09.06.2011, 12:27:31 »
Danas nas očekuje još jedna objava kamatne stope.
U 13:45 i ECB (Evropska centralna banka) će da objavi najnižu kamatnu stopu. Veoma velika pažnja je usmerena na ovu informaciju, iako se ne očekuje da bude promenjena sa 1.25%. Ipak, ako opet dođe do promene, očekuju se velika pomeranja na tržištu i morali bi vrlo brzo da reagujete.

Savet - EUR/USD: BUY 1.50%, SELL 1.00%.

Ova vest se sastoji iz 2 dela. Prvi je objava kamatne stope u 13:45, a potom sledi konferencija za štampu u 14:30 na kojoj predsednik ECB Jean-Claude Trichet obrazlaže ovu odluku. Kako uglavnom ne dolazi do iznenađenja u veličini kamatne stope i ne dolazi do pomeranja tržišta po objavljivanju vesti, pažnju usmeravamo više na press konferenciju, koja zna da potraje i do 2 sata.
Ako ECB ipak odluči da nas iznenadi i dodatno poveća stopu ulazimo odmah u spajku u BUY na EUR/USD jer bez obzira na slippage i spread, ne možete, a da ne završite u plusu.
Ako stopa ostane nepromenjena (što potvrđuje i analize Bloomberga) ne ulazimo u trgovinu.

Bitno je da znamo da ako ECB planira da podigne kamatu u julu svakako će to da signalizira na današnjoj konferenciji, tako da možemo da očekujemo long pozicija na EUR/USD u tom slučaju.

Konferenciju možete uživo da pratite na ovom linku. Takođe možete i da pročitate odličan članak iz Bloombergove kuhinje.

O vrednosti kamatne stope odlučuje 6 članova izvršnog odbora ECB i 16 guvernera centralnih banaka u Evrozoni na tajnom glasanju.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #47 poslato: 09.06.2011, 13:47:00 »
Savet - EUR/USD: BUY 1.50%, SELL 1.00%.

Kao što smo i počekivali, ni ECB nije menjao kamatnu stopu. A da li će, možda ćemo da čujemo na konferenciji za štampu od pola 3. Veća pomeranja su izgledna...

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 09.06.2011, 14:54:08 »
Ko je trgovao na vest kao ja na primer , doziveo je jedan od vecih brodoloma , mozda cak i najveci do sada . Hvala ECB-u !!!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #49 poslato: 09.06.2011, 14:59:56 »
"Vigilance" je nova omiljena reč Tricheta... Najavio je povećanje kamatne stope u julu, ali opet ni to nije za sigurno... zagonetni predsednik ECB-a, mali vrag :)
Tržište odreagovalo spajkovima, a potom slabljenjem evra...

Kod govora i konferencija je najbolje ostati po strani dok se tržište ne opredeli za jednu stranu...
« Poslednja izmena: 09.06.2011, 15:01:57 FXModerator »

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 09.06.2011, 15:27:14 »
hehe....krenulo je u sell , taman sam pomislio da sam na pravij strani trzista , kada je u nekoliko sekundi otislo 80 pipsa gore ....sl je aktiviran an 2o pipsa....

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 09.06.2011, 16:15:45 »
Meni je SL bio na 10 pipsa, medjutim zatvoren je na 30 pipsa ! To su velike mane ovog nacina trgovanja !

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #52 poslato: 09.06.2011, 16:29:24 »
Meni je SL bio na 10 pipsa, medjutim zatvoren je na 30 pipsa ! To su velike mane ovog nacina trgovanja !

Na ovu vrstu vesti ne treba trgovati dok se tržište ne odluči. Ovde nismo dobili nikakav konkretan podatak koji bi nam pomogao da znamo gde će da ide određena valuta.
Kod konferencija za novinare i govora, bukvalno svaka rečenica može da bude protumačena od strane trjdera, ulagača, špekulanata na drugi način i zbog toga ima puno spajkova i nelogičnosti.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 09.06.2011, 16:49:04 »
Mister "Thank you very much je ponovio nekoliko puta Strong Vigilance" :D to mu dodje kao da je izasao Bernake na NFP i rekao da je podatak za ovaj mesec 500k lol NAdam se novom sell talasu ....da budem bar break even!

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 10.06.2011, 05:43:12 »
Nisam siguran po kom osnovu si ocekivao jos jedan sell talas, mislim da je ovo vise nego dobro receno
Na ovu vrstu vesti ne treba trgovati dok se tržište ne odluči. Ovde nismo dobili nikakav konkretan podatak koji bi nam pomogao da znamo gde će da ide određena valuta.
Kod konferencija za novinare i govora, bukvalno svaka rečenica može da bude protumačena od strane trjdera, ulagača, špekulanata na drugi način i zbog toga ima puno spajkova i nelogičnosti.
Znaci desilo se sto se desilo iz "tog i tog razloga" proslo je i sad idemo dalje starim putem stepenik po stepenik(o mom vidjenju ovakvog kretanja cu vise u temi Price action kad uhvatim malo vremena), USD slabi na svim parovima i nema razlog da ovde bude drugacije, ovo sto se desilo samo moze da bude jos + koji brzi pip na tom putu, osim ako se ne desi nesto drasticno.

Mali edit, primetio sam da je kod raznih objava i konferencija strategija Trend je tvoj najbolji drug veoma primenljiva, kad kazem kod mislim nakon. Naravno svaku objavu treba istorijski analizirati i prilagoditi setup.
« Poslednja izmena: 10.06.2011, 05:49:41 dukfx »

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 10.06.2011, 06:38:08 »
Samo sto sam ovo napisao euro je potonuo 50ak pipa, mislim da me prisluskuju  ;D

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #56 poslato: 10.06.2011, 07:54:32 »
Samo sto sam ovo napisao euro je potonuo 50ak pipa, mislim da me prisluskuju  ;D
Dešava se, hihi  :o

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 10.06.2011, 09:46:39 »
Uh taj talas je dosao suvise kasno za mene :D

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
EUR - EU ECB Interest Rate
« Odgovor #58 poslato: 07.07.2011, 07:35:38 »
Danas nas očekuje još jedna objava kamatne stope.
U 13:45 i ECB (Evropska centralna banka) će da objavi najnižu kamatnu stopu. Veoma velika pažnja je usmerena na ovu informaciju jer se očekuje da bude promenjena sa 1.50% i očekuju se pomeranja na tržištu.

Savet - EUR/USD: SELL 1.25%.

Ova vest se sastoji iz 2 dela. Prvi je objava kamatne stope u 13:45, a potom sledi konferencija za štampu u 14:30 na kojoj predsednik ECB Jean-Claude Trichet obrazlaže ovu odluku. Veoma puno pažnje moramo da  usmeravamo na press konferenciju, koja zna da potraje i do 2 sata.
Ako ECB ipak odluči da nas iznenadi i ostavi stopu na istom nivou odmah u SELL na EUR/USD jer bez obzira na slippage i spread, ne možete, a da ne završite u plusu.

Vigilance je bila reč koja je obeležila prošlu press konferenciju, odnosno Trichet je upućivao na oprez. Postoji veoma malo šanse da se kamatna stopa na promeni, ali najvažniji detalj koji mi moramo da čekamo jeste signaliziranje da li će ECB da podigne kamatu i na sledećem sastanku. Tržište bi u tom slučaju sigurno odreagovalo, mada je g-din Thank you very much indeed naučio da nas drži u neizvesnosti.

Konferenciju možete uživo da pratite na ovom linku. Takođe možete i da pročitate odličan članak iz Reutersov kuhinje.

O vrednosti kamatne stope odlučuje 6 članova izvršnog odbora ECB i 16 guvernera centralnih banaka u Evrozoni na tajnom glasanju.
« Poslednja izmena: 07.07.2011, 08:10:43 FXModerator »

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 07.07.2011, 09:32:34 »
A da li mozemo da cekamo spajk u 13:45 , ako povecaju ili ako ostave, jer ovog puta imamo prognozu od 1.5 % ?