Autor Tema: USD - ISM Manufacturing PMI  (Pročitano 20550 puta)

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: USD - ISM Manufacturing PMI
« Odgovor #15 poslato: 02.09.2010, 10:36:17 »
Koristeci  2  izvora  ,  FF  i  Ransquawk     ,objava  vijesti  je  kasnila  oko  30-45 sekundi  .  Za  to vrijeme   trziste  je  otislo oko  15  pipa  .       Ovo  je  medium vijest  (GBP /PMI  construction  )   tako  da  nije  otislo  previse  brzo .  Koliko  ce  kasniti  kada  je  vazna  vijest  u  pitanju

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #16 poslato: 02.09.2010, 10:48:04 »
Koristeci  2  izvora  ,  FF  i  Ransquawk     ,objava  vijesti  je  kasnila  oko  30-45 sekundi  .  Za  to vrijeme   trziste  je  otislo oko  15  pipa  .       Ovo  je  medium vijest  (GBP /PMI  construction  )   tako  da  nije  otislo  previse  brzo .  Koliko  ce  kasniti  kada  je  vazna  vijest  u  pitanju
Ne znam preko kog izvora pratiš tačno vreme, jer na FF nema sekundi, ja ti kažem da ja nisam primetio kašnjenje, jedino zakrčenje servera, a što se tiče jakih vesti, one  udaraju i pre objave, zato se  kod njih postavljaju pending orderi po par minuta i više pre objave, kao što je to slučaj i kod institucionalne sa instant orderima.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 02.09.2010, 11:22:14 »
Na  FF  nema  sekundi  ,na   Ransquawk   ima  vrijeme  mada  nema sekundi  .  Ja  sam  otprilike  izracunao ..zato sam  i  kazao  30-45  sekundi  .  Bilo  da  je zakrcenje  sajta  ili  kasnjenje  ,poenta  je da  trziste  vec  pocne  da  reaguje  kada  mi zelimo  da  trgujemo  .
  Ako  dodamo  slippage /requote's +  spread  ==    ??????

Ono  sto  sam primijetio  kod  institucionalne  strategije  prije  neki  dan  mislim  da  je  USD/YPU  par  ,je  odlaganje  ulazenja  u  poziciju  jer  vijest  koja  je  objavljena  nije  zadovoljila parametre  ulaska . Medjutim  ,  trziste  je  odreagovalo ..ne  jako  ,ali  je  trend  za  dan  postignut .  Predlog  na  institucionalnu  strategiju  je  bio  da  ne  ulazimo  u  poziciju ,zbog  neispunjenja  uslova .  Ako  sacekamo  vijesti  koje kasne  kada  su besplatne  (moje  misljenje )  ,onda  nam  je kasno  da  udjemo  u  trziste .  Ako  postavimo  pending  order  ,  onda  se  moze  aktivirati  iako  nisu   ispunjeni uslovi  iz  vijesti  . 

Ja  znam  da ova  strategija  funkcionise i  da je vec  dugo  implementira   Henry  Luy  iz  ForexPeaceamry .  Ali  ova  osoba  radi  sa   ECN  brokerom  ,i premium  je  member  na   preplacene  vijesti . Takodje  ,kod  ove  osobe  nema  pending  order ,nego  market  order ,obicno  poslije  prvog  spajka  .

Ako  uzmemo  uslove  koje  trazi  ECN   ,kao  i  preplacivanje  na  vijesti  (ako  zelimo  da  budemo  uspjesni  )  onda  nam  treba  malo veca  kolicina  novca ? 

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #18 poslato: 02.09.2010, 11:51:49 »
Ono  sto  sam primijetio  kod  institucionalne  strategije  prije  neki  dan  mislim  da  je  USD/YPU  par  ,je  odlaganje  ulazenja  u  poziciju  jer  vijest  koja  je  objavljena  nije  zadovoljila parametre  ulaska . Medjutim  ,  trziste  je  odreagovalo ..ne  jako  ,ali  je  trend  za  dan  postignut .  Predlog  na  institucionalnu  strategiju  je  bio  da  ne  ulazimo  u  poziciju ,zbog  neispunjenja  uslova .  Ako  sacekamo  vijesti  koje kasne  kada  su besplatne  (moje  misljenje )  ,onda  nam  je kasno  da  udjemo  u  trziste .  Ako  postavimo  pending  order  ,  onda  se  moze  aktivirati  iako  nisu   ispunjeni uslovi  iz  vijesti  . 
Što se tiče institucionalne stategije nema ispunjavanja uslova, tu se ulazi u pozicije u tačno 5min pre objave.
Ono što smo uradili u ponedeljak je da smo izašli iz pozicija posle pola sata, naravno u plusu ( u minusu ne bi) jer se tržište nije definisalo u kom će smeru i nije radilo u korelaciji jer je CHF imao veću volatilnost  od USD, pa je vukao USDCHF za sobom. Što se kasnije i pokazalo tako što ni jedan par nije dotakao SL, što znači da bi ovaj put imali 2 TP-a, što je izuzetno retka i profitabilna situacija. $ € $
Isto tako smo naravno mogli i pokupiti 2 SL, zato smo i izašli.
Ovde inače nisu bitne sekunde kod objave vesti jer kao što vidiš da ulazimo 5 min ranije i to sa instant orderom. VIdimo se sutra na institucionalnoj.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #19 poslato: 02.09.2010, 12:06:11 »
Na  FF  nema  sekundi  ,na   Ransquawk   ima  vrijeme  mada  nema sekundi  .  Ja  sam  otprilike  izracunao ..zato sam  i  kazao  30-45  sekundi  .  Bilo  da  je zakrcenje  sajta  ili  kasnjenje  ,poenta  je da  trziste  vec  pocne  da  reaguje  kada  mi zelimo  da  trgujemo  .
Namestio sam sat na secundu sa FF pa ću ti proveriti kada tačno izlaze pa ću ti preneti, veruj mi da mi do sada to nije bilo potrebno, ali eto i ja hoću da proverim da li stvarno izlaze u sekundu.
Moje mišljenje je da ti u ovom poslu ne treba pretplata na vesti, kako za obična trgovanja tako ni za trgovanje na vesti. Na trgovanjima na vesti svejedno koristim 3 načina ulaska: prvi je po institucionalnoj strategiji sa trenutnim ulaskom i sa postavljenim tp, drugi je po objavi rezultata koji opet ulaziš posle prvobitnih spajkova ( njega najmanje koristim) i treći sa postavljanjem pending ordera koji opet ne zahteva sekunde jer tu kada udari, potencijalni profit može da se meri u stotinama pipa.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 02.09.2010, 13:02:45 »
Namestio sam sat na secundu sa FF pa ću ti proveriti kada tačno izlaze pa ću ti preneti, veruj mi da mi do sada to nije bilo potrebno, ali eto i ja hoću da proverim da li stvarno izlaze u sekundu.
Moje mišljenje je da ti u ovom poslu ne treba pretplata na vesti, kako za obična trgovanja tako ni za trgovanje na vesti. Na trgovanjima na vesti svejedno koristim 3 načina ulaska: prvi je po institucionalnoj strategiji sa trenutnim ulaskom i sa postavljenim tp, drugi je po objavi rezultata koji opet ulaziš posle prvobitnih spajkova ( njega najmanje koristim) i treći sa postavljanjem pending ordera koji opet ne zahteva sekunde jer tu kada udari, potencijalni profit može da se meri u stotinama pipa.

Ja  sam  pogrijesio  ,mislio  sam  na  trgovinu objave  vijestima ,umjesto  toga  sam pomenuo insitucionalnu  strategiju  koja  koristi  2  valutna  para  i njihovu negativnu  korelaciju kako  bi  iskoristila  pomjeranje  trzista .    Takodje strategija  postavlja  pending  order  5-7 minuta  prije  objave  vijesti .

U  strategiji  trgovanja  vijestima ,gdje  objavljujete  BUY  /SELL  signale    kao  sto  je  u  ovom  threadu  IS/manufacturing  PMI  ,  predlazete  ulazak u  poziciju  cim se objave  vijesti .    Uzimate  u obzir     standardnu devijaciju  od    predvidjene  buduce  cijene  kako bi generisali  signal . Ove standardne  devijacije  kao i  tekst  koji  prati  objasnjenje  je  prevod  Henry Lui  blog  ( http://www.henryliuforex.com/ )  . Naravno  ,  svaka  uspjesna  strategija  je  dobro  dosla  ,pa  cija  god  bila  ,samo  nisam siguran  da  li u ovoj  strategiji  imate  svoja  pravila ,ili  je  pogresno interpretirana   od  Henry  Lui ? 
Ne  razumijem  1  nacin ulaska  :  prvi je po institucionalnoj strategiji sa trenutnim ulaskom i sa postavljenim tp  ? 
Po  institucionalnoj  strategiji  ulazi se  sa  2  sell  ordera  EUR/USD,USD/CHF  .Ako ima  volatilnosti  ,jedan nalog  ce  zavrsiti  u minus  a jedan u plus .Takodje  ulazi  se  prije  objave  3-5  min .  Ti  kazes  ,''trenutni'' tj    market  order  ?   Ali  kada  ,nakon objave vijesti  ? nakon  spajka  ?  Uostalom  institucionalna strategija  prati  samo  3  vijesti ...ova  koja  je pokrenuta  u  ovom  thread ,cini  mi  se  nije  jedna  od  njih ?
Drugi  ulazak :  poslije  spajka  ,za  Henry Lui  ,ovo je najbolji  ulazak  ...ali  opet  svako  ima  svoj  nacin  trgovanja  .( Henry  Lui  koristi  objave  vijesti  koje  su  govorne  ,tj.  slusa  objavu  i  komentare ...to  nije  besplatno ) 
3.  Ulazak :      Ovaj ulazak sa  pending  orderima  uHnery Lui  strategiji   ne  postoji  .    Takodje  na  objavama ,odnosno  parametrima  za  ulazak  u  poziciju ..stoji   ako  se  ne ispune  uslovi  minimalne  devijacije  ne  ulazimo  u  poziciju .Ako  postostavimo  pending order  ,onda postoji  mogucnost  da  se  aktivira  nas  nalog  iako  parametri  nisu ispunjeni  ? 

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #21 poslato: 02.09.2010, 13:55:13 »
Odgovori:
1. Ovaj thread nema veze sa institucionalnom strategijom i načinima otvaranja pozicija, tako da smo to pitanje, nadam se, konačno rešili.
2. Po Henry Liu najbolje da se u trgovanje ulazi posle prvobitnog spajka, ali nekad je taj spajk upravo to što je vest i izazvala.
3. Ako postavimo pending order na razdaljinu od nekih 20-ak pipa od trenutne cene, a devijacije nisu dovoljne, male su šanse da će biti uopšte spajka i da će nam otvoriti poziciju. A tada brišemo ordere i čekamo narednu priliku.

Takođe, u pravu si da vest koja ne odgovara našim parametrima može da izazove dalje kretanje upravo na tu stranu koja bi nama odgovarala, ali napominjemo da naše uslove nije ispunila i da mi nismo ušli u trgovanje. Svako naravno trguje na svoj način i odlučuje da li će ulaziti u pozicije ili ne.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 02.09.2010, 15:03:18 »
Mislim da  se  opet  nijesmo  razumjeli ,osim  da  sam  greskom pomenuo  institucionalnu  strategiju  umjesto  trgovine  vijestima . 

Posto  je  ocigledno  da  predloge  za  kupovinu  ili prodaju valute  ,po osnovi  vaznosti  vijesti  (trenutno  vazne  vijesti  zbog    krize  ,jer  u  normalnim  situacijama sadasnje  vijesti  ne  bi  bile  znacajne  ,bile  bi  neke  druge ) kao  i  proces  devijacije  ,  i  komentari  koji  prate  objasnjenje  (kao  sto  je  na pocetku  ovog  threada USD-ISM  Manufacturing PMI )  dolaze  direktno  od  Herny Lui  ,onda se  pitam  zasto  se  tako  i  ne  trguje .  Odnosno  ,ja  sam  proucavao  ,zasto  je njegova  strategija uspjesna ,konstantna i davao  razloge  za  to . 
Prvo  i  najbitnije  ,potreban  je  ECN  broker  ,jer  jedino oni  imaju mogucnosti  da  brzo  ispune  nalog  ,sa  malim  slippage  .  Takodje  potreban  je  dobar  provajder  vijesti  ,koji  u najkracem  roku  od  objave  daje  tacne  vijesti .    Kada  se  vijest  objavi  ,postoje  2 scenarija  trgovine  :  1:  odmah  na  pocetku  prvog  spajka  ,  2:  nakon kratkog  retrasementa  prvog  spajka  ,  ova  druga opcija  je  malo  sigurnija  ali  takodje   mozete da  propustite  dobar  broj  pipseva  jer  ne  rijetko ne dodje  do  retrasemta da  bi  usli u poziciju  .   Ovdje  se  ne  pominje  nikakav  pending  order ,  nego  se  ide  po  market  order a  TP  je  individulan  .  Sl  je  postavljen  na  cijenu  prije  objave  vijesti  . 

Ako  sam  dobro  razumio  ,vasa  strategija  trgovanja  vijesti  predvidja   postavljanje  pending ordera  na 5-10  minuta  prije  objave  vijesti   do 20  pipa  razlike  od  trenutne cijene .  Znaci ,kada  dodje  vijest  i  krene  volatilnost  ,nas  pending  order  se  aktivira  bez  obzira  kakva je vijest ,tj.  bez  obzira  da  li  je  ispostovan  nas  uslov  koji  je  postavljen  da   bi  odredili  da  li  cemo trgovati  ili  ne .   Znaci ,  nama  uopste  ne  trebaju  devijacije ,niti  predlozi  za  kupovinu  ili  prodaju  ,sve  sto  treba  da uradimo  jeste  postaviti  grid   3-5  minuta  prije  i cekati  .   E ,sada   cak i  kada  postavimo  pending  order ,zbog navalice  volatilnosti  ,pitanje je  po  kojoj  ce  cijeni  ispuniti  nas  order .  Takodje  ,  ponistavanje  suprotne  pozicije  prilikom volatilnosti  je  tesko ,znaci  bolje  je  koristiti  OCO  order  koji  MT4  nema  . Trziste  nije  uvijek mirno  prije  vijesti  ,pa  nam  se moze  desiti  da  u  5 minuta  prije objave  nas  pending  order vec  bude  aktiviran  ,a  kada  izadju  vijesti  da  ode  u suprotnom  smjeru  .    U  slucaju   USD/YPU  ,ako  se  dobro  sjecam ....uslovi  koji  su  postavljeni  nisu  bili  ispunjeni  a  nas  pending order  se  aktivirao  . TO  bi  ond a bila  kontradiktornost  ,po  strategiji  ulazimo  sa  pending orderima  , a  po  samim  predlozima  ne  ulazimo  ?  Sta  ciniti  ? 
 Znaci  ,ako  zelimo  da  ispostujemo   uslove  koji  se  daju  kao  u  ovom  threadu  ,onda moramo  da :  Imamo  account  sa  nekim  ECN  brokerom  koji  dozovoljava  news  trading  ,  sigurnog  i brzog  provajdera  vijesti  kako  bi  na vrijeme    otkrili  da  li  je  vijest  preko   ili  ispod  predlozene  devijacije .  Izvrsenje naloga  po   mArket  order  ,i  to  :  odmah -prvi  spajk  ,  poslije retrasemnta  prvog  spajka .
Ako  ipak  zelimo  da  ulazimo  sa  pening orderima  ,onda  nam  treba  samo  dobar  broker . Tada  i  ne moramo  da  znamo za devijacije  ,  ne moramo  da  imamo  brzog  news  provajdera  ..samo  postavimo  ordere  i  to  je  to  .  Kakve  su  negativne posledice  ove  trgovine  ,vec  sam  nesto  naveo ..

i  jos  jedno  da ne zaboravim  ,  s  obizrom  da  je  ljudsko  oko ,kao i  sposobnost  reagovanja  limitiran,  ja  ne  predlazem  vise  od  jednog  para  trgovine  .  OSIM  u  slucajevima  kada imamo   OCO  order  sa odredjenim  SL  i TP  na  sve  parove  prije  objave  vijesti , ali  to  vec  onda  nema veze  sa  ovim threadom  i  predlozima  u  njemu  .

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 02.09.2010, 15:23:18 »
Kada radim NEWS strategiju, obično 10 minuta pre vesti već ulazim u pozicije pending ordera (nalog na čekanju), i njih postavljam na 20 pipa od trenutne cene sa SL-om takođe na 20 pipa, za TP mu ne stavljam ništa.
Kako sam sve to postavio, konstantno te pozicije modifikujem (menjam) do same vesti, gledajući da se tržim tih okvira koje sam prethodno postavio.
Ako vest nije imala uticaja na tržište, par minuta posle njene objave brišem naloge na čekanju.
U suprotnom, ako vest pomeri tržište u jednu stranu prvo brišem neaktivirani pending order pa potom stavljam SL na ulaznu cenu na aktiviranu poziciju ako je već ona u plusu.
po meni je ovo skroz korektno.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #24 poslato: 02.09.2010, 15:50:54 »
Ajde jednom za sva vremena da rešimo nedoumice  :)

Da, institucionalna strategija i način ulaska u pozicije nema veze sa ovim threadom i predlozima.

Nikad nismo rekli da se ne trguje na način koji preporučuje Liu, čak u nekim postovima piše da sačekamo prvobitne spajkove pa tek onda ulazimo u trgovinu.
Nije potreban ECN broker, jer ja bez problema postavljam naloge, brišem ih i ulazim u pozicije.
Ima različitih strategija trgovanja vesti i jedna od njih je i postavljanje pending ordera. Nije i jedina i nikad nisam pomenuo da moramo da postavimo pendinge. Kao što možeš da vidiš, ta strategija se nalazi u potpuno drugom delu foruma od ovog.
Ja konkretno, najčešće radim upravo to, postavljam pendinge, ali ih pomeram do minut ili manje pre objavljivanja vesti. Dakle, uopšte ne isto kao u institucionalnoj strategiji. A brisanje pending ordera ako nam se uslovi ne ispune ide bez problema i bez čekanja.
Ali to što ja to najčešće na taj način trgujem, ne mora da znači da će to uvek i tako da bude. Ponekad je i dovoljno sačekati da prođe prvobitni spajkić i tada ručno ući direktno u trgovinu.

Znači, da, u pravu si ako bi trgovali na svaku vest 5 minuta ranije pendinzima sigurno ne bi dobro prolazili. Ali malo improvizacije koja se pozitivno završi uvek dobro dođe.

Više parova nikad nisam pominjao da se trguje (mada se i to dešavalo i to na više računa i platformi odjednom) jer ipak čovek ima granice svojih mogućnosti i koncentracije.

Nadam se da smo raščistili sve nedoumice i da ćemo i dalje pozitivno da radimo  ;)

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 02.09.2010, 16:22:23 »
Naravno  ;)    Tu  smo  da iznesemo  svoje  misljenje ! 

Znaci  ,mi  zapravo  imamo  3  strategije  trgovanja  vijesti 
1.institucinalna  /sell  pending order
2. trgovine  vijestima  /grid
3.  trgovine  vijestima  po  Henry  Lui  /market  order

P.S
nisam  mogao  u  svakom  thread  da  pisem  ,nego  sam odabrao  ovaj  jedan .

-dukfx  -  sve  je  korektno ,niko ovdje  nije  da  prevari  .  Samo  sam  htio  da naglasim  da  su  strategije  razlicite  , odnosno  da se  razlicito  pristupa  pri  odabiru  jedne  .Isto  tako  sam  naglasio  ,sto  je  prema  mom  misljenju  potrebno  za   trgovanje istih .  Kako  ce  ko  trgovati  ,neka sam  odabere ...ali , da  mi prvo  utvrdimo  mehanicka  pravila a za  varijacije  neka  svako  sam  odabere  :)  .
sve najbolje  ! 

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 02.09.2010, 16:55:35 »
-dukfx  -  sve  je  korektno ,niko ovdje  nije  da  prevari  .  Samo  sam  htio  da naglasim  da  su  strategije  razlicite  , odnosno  da se  razlicito  pristupa  pri  odabiru  jedne  .Isto  tako  sam  naglasio  ,sto  je  prema  mom  misljenju  potrebno  za   trgovanje istih .  Kako  ce  ko  trgovati  ,neka sam  odabere ...ali , da  mi prvo  utvrdimo  mehanicka  pravila a za  varijacije  neka  svako  sam  odabere  :)  .
sve najbolje  !
Nisam mislio korektno u tom kontektstu, hteo sam da kazem da iz do sad ponudjenih strategija prilikom objave vesti ova mi se cini najefikasnijom osim u slucaju kad se ocekuje da objavljena vest nece uticati na trziste.
A sto se tice strategije nakon objave vesti, u sustini trziste reaguje istog momenta kad je vest objavljena(cak i ako besplatni servisi kasne recimo da postoji dovoljan broj onih sa premium servisima koji ce odreagovati trenutno i pokrenuti trend) pa se i iz kretanja trzista(efekat vesti) moze predpostaviti kakva je vest.
Zato kazem da mi stavljanje pending ordera deluje kao najprofitabilnija varijanta jer u trgovanje ulazis u pravom trenutku, sto se jaci efekat vesti ocekuje moze se postaviti veci SL da se ne bi aktivirao pending order pre vermena, a ako se ne ocekuje efekat ili nismo sigurni onda je dobro sacekati reakciju trzista i uci posle prvog spajka.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 02.09.2010, 21:39:21 »
Svaka  od  strategija  ima  svojih problema  .  Grid  ,strategija  koja  je  davno  izucena,  je  strategija  insitucija koja  ima  veliku  kapitalizaciju .  Postaviti  Grid  prije  novosti ,je opasno  ,jer  kao  sto vidis  i  iskusni trejderi  prate situaciju  i  stalno  pomjeraju  svoje  pending  ordere .  Ne  zaboravimo  da  postoje  2 pending  ordera  ,i  da  tom  prilikom  moramo  pomjeriti  Entry  point  od  prve  i druge  ,kao  i  SL  od  prve i  druge ,sto  je  ukupno  4 broja .  imamo sledecu situaciju

EUR/USD    Buy    .01  lot        Entry   1.27800  SL  1.2760 
                  Sell     .01 lot         Entry  1.2740    SL  1.2720          ,trenutna  cijena   1.2760  na  5  minuta  prije  vijesti  .   

Sledecih  3  minuta  trziste  odluci da  ode  u  jednom smjeru  10 pipa  ,sto  je  relativno realno  ,tako  da  nam  ostaje  2  minuta  da  podesimo  pozicije  ,ili  da ih ostavimo  kako  su bile  .
Ako  ih  ostavimo  pnda je recimo   trenutna  cijena  1.2750   /bliza  sell  poziciji  ..  Kada  se  aktiviraju  vijesti  i  trziste  ode  30  pipa  u   spajku    nama se  aktivira  nas  pending  order  na  1.2780  .  Znaci  prije  nego  sto  smo  otisli   u  plusu ,trziste  je  vec  odreagovalo  30  pipa a  mi  smo   tek  usli  u  poziciju  .TJ.  mi  smo  kupili  na  vrhu  Spajka ,sto  je najgori  scenario i  vrlo  vjerovatno  je  da  ce  uslijediti  retrasement ,koji  obicno  moze  biti  od  10-20  pipa . U  ovakvoj  situaciji  velika  je  vjerovatnoca  da cemo  prije  izgubiti  nego  dobiti .
Ako  ipak odlucimo   da  pomjeramo  ulazak na  trzistu  ,zavisno  od  toga  kako  se  trziste  ponasa  prije  vijesti  (da ne  zaboravimo  ,mi  moramo  pomjerati  4  cijene pri  svakom  nasem  podesavanju  naloga  ) ,da  li  imamo  dovoljno  koncetracije  da  tako  nesto  obavljamo ?  Da  li  smo  savladali adrenalin  ,koji  nam  kaze  :Sada  je  prilika  za  zaradu  ,ali  pazi  sta  radis  ?
Ono  sto  zelim  da  kazem  ,ovo  nije  strategija  za  pocetnike !   Previse  brzih  reakcija  zahtijeva  ,cak i  za  iskusnog  trejdera  +  tehnicki  preduslovi  .   Da  li  je  profitabilna  ova  strategija  ,jeste  !  Henry Lui  zaradjuje  ,ali  proucite  kako  ;) 
Sto  se  tice grid  ....  mislim  (moje  misljenje )  da je  to  opasnije ,ali  ako  savladate  ok  ! 

Jos  jedna  vrlo  bitna  stvar  :NA  TRZISTU  ULAZITI  SAMO  KADA  ZNATE  RAZLOG ZASTO STE USLI    !  Nema  nista  gore  nego  slutiti    kakve  su  vijesti  bile   na osnovu  trenutne rekacije  trzista . Ako  ne  znamte  razlog  zasto  ste  usli u  poziciju  ,kako cete  da prepoznate  svoje  greske  da  ih  kasnije  ispravite ?  kako  prepoznati  uspjesne  trejdove  i  situacije  ?    Zar  nije  poenta  napredovati  ,ali  kako  kada  ne  znate  gdje  ste  pogrijesili  ili  napravili  dobar  izbor ?

Opet ,ja  ne  volim  da  trgujem  na ovaj  nacin  ...licno  mislim  da  ovo  nije  strategija z  pocetnike  . Misljenja  sam da  treba  raditi  demo  makar  pola  godine  ,sa ovim  signalima  ..i  ako  uspijete  da  udete pozitivni  nakon pola  godine  na demo  ,onda  tek  probati  na live  i  to  sa  malim novcem  ,za pocetak . Ako  ne  uspijete  da  budete  pozitivni  na demo  ?   onda  nema  nikakvih  razloga  da  zapocnete  live  ,iako  je  ovo  profitabilna  strategija .

sve najbolje  ! 

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 02.09.2010, 23:46:18 »
I iskusni trejder je pocetnik u nekoj za njega novoj strategiji i naravno da je nece odmah staviti u promet dok je ne testira, pod tim se naravno podrazumeva da je za pocetnika svaka strategija nova i da mu treba dosta vise vremena da je sazvace.
A sto se tice same strategije, mnogo puta je receno da jednostavno ne postoji idealna formula za profit ali zato postoji procenat uspesnosti i rizika koji ce izdvojiti uspesnije strategije, worst case scenario je moguc u svim strategijama i tu nema leka, zato hvala bogu vesti ima na pretek kao i demo racuna pa treba sesti pokusavati i izdvojiti ono sto nam najbolje odgovara.

A sto se tice same objave vesti i reakcije trzista, po mom misljenju sama vest nije nikakav fundametalni pokazatelj promene vrednosti odredjene valute, uzmimo za primer jucerasnju vest USD - ADP Non-Farm Employment Change, cena je momentalno skocila i nakon par sati se vratila na prvobitni nivo, da je sama vest imala neki uticaj na vrednost valute realno bi bilo ocekivati da se cena zadrzi na tom nivou bar do neke sledece objave vesti? Zato kazem da je najvaznije posmatrati trziste, mi ne ulazemo zbog vesti nego zbog ocekivane reakcije na vest, naravno da se treba proveriti sta je uzrok takve reakcije trzista ali ako se vest vec ne moze saznati na vreme onda je bolje gledati trziste i posmatrati sta rade oni koji su tu vest saznali pre tebe.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #29 poslato: 01.11.2010, 09:07:00 »
Danas u 15:00 po našem vremenu ISM (Institute for Supply Management) će objaviti PMI (Purchasing Manager Index) za prethodni mesec. Do podatka se dolazi po istraživanju oko 400 menadžera koji traže od ispitanika da ocene nivo uslova poslovanja, uključujući zapošljavanje, proizvodnju, nove narudžbine, cene, isporuke dobavljača, kao i zalihe. Ako je indeks veći od 50 to je pokazatelj da je privreda u ekspanziji.
Prethodna vrednost je bila 54.4, a predviđaju 54.2.

Savet - GBP/USD: BUY 51.5, SELL 57.0.

Čekamo devijaciju od 2.7 indeksnih poena; ako bude objavljen podatak 57.0 ili veći prodajemo valutni par GBP/USD, a ako bude 51.5 ili manji kupujemo isti par, pošto očekujemo da će u tom slučaju dolar da slabi, pa će biti potrebno sve manje dolara za kupovinu 1 britanske funte.

Ova vest može da se trguje i na valutnom paru EUR/USD sa sitim postavkama i USD/JPY sa obrnutim ulazima.

Po istorijskim analizama, možemo da očekujemo da se, ukoliko nam se očekivanja u devijaciji ispune, cena pomeri za 50-ak pipa u narednih sat vremena nakon objave vesti.