Mislim da se opet nijesmo razumjeli ,osim da sam greskom pomenuo institucionalnu strategiju umjesto trgovine vijestima .
Posto je ocigledno da predloge za kupovinu ili prodaju valute ,po osnovi vaznosti vijesti (trenutno vazne vijesti zbog krize ,jer u normalnim situacijama sadasnje vijesti ne bi bile znacajne ,bile bi neke druge ) kao i proces devijacije , i komentari koji prate objasnjenje (kao sto je na pocetku ovog threada USD-ISM Manufacturing PMI ) dolaze direktno od Herny Lui ,onda se pitam zasto se tako i ne trguje . Odnosno ,ja sam proucavao ,zasto je njegova strategija uspjesna ,konstantna i davao razloge za to .
Prvo i najbitnije ,potreban je ECN broker ,jer jedino oni imaju mogucnosti da brzo ispune nalog ,sa malim slippage . Takodje potreban je dobar provajder vijesti ,koji u najkracem roku od objave daje tacne vijesti . Kada se vijest objavi ,postoje 2 scenarija trgovine : 1: odmah na pocetku prvog spajka , 2: nakon kratkog retrasementa prvog spajka , ova druga opcija je malo sigurnija ali takodje mozete da propustite dobar broj pipseva jer ne rijetko ne dodje do retrasemta da bi usli u poziciju . Ovdje se ne pominje nikakav pending order , nego se ide po market order a TP je individulan . Sl je postavljen na cijenu prije objave vijesti .
Ako sam dobro razumio ,vasa strategija trgovanja vijesti predvidja postavljanje pending ordera na 5-10 minuta prije objave vijesti do 20 pipa razlike od trenutne cijene . Znaci ,kada dodje vijest i krene volatilnost ,nas pending order se aktivira bez obzira kakva je vijest ,tj. bez obzira da li je ispostovan nas uslov koji je postavljen da bi odredili da li cemo trgovati ili ne . Znaci , nama uopste ne trebaju devijacije ,niti predlozi za kupovinu ili prodaju ,sve sto treba da uradimo jeste postaviti grid 3-5 minuta prije i cekati . E ,sada cak i kada postavimo pending order ,zbog navalice volatilnosti ,pitanje je po kojoj ce cijeni ispuniti nas order . Takodje , ponistavanje suprotne pozicije prilikom volatilnosti je tesko ,znaci bolje je koristiti OCO order koji MT4 nema . Trziste nije uvijek mirno prije vijesti ,pa nam se moze desiti da u 5 minuta prije objave nas pending order vec bude aktiviran ,a kada izadju vijesti da ode u suprotnom smjeru . U slucaju USD/YPU ,ako se dobro sjecam ....uslovi koji su postavljeni nisu bili ispunjeni a nas pending order se aktivirao . TO bi ond a bila kontradiktornost ,po strategiji ulazimo sa pending orderima , a po samim predlozima ne ulazimo ? Sta ciniti ?
Znaci ,ako zelimo da ispostujemo uslove koji se daju kao u ovom threadu ,onda moramo da : Imamo account sa nekim ECN brokerom koji dozovoljava news trading , sigurnog i brzog provajdera vijesti kako bi na vrijeme otkrili da li je vijest preko ili ispod predlozene devijacije . Izvrsenje naloga po mArket order ,i to : odmah -prvi spajk , poslije retrasemnta prvog spajka .
Ako ipak zelimo da ulazimo sa pening orderima ,onda nam treba samo dobar broker . Tada i ne moramo da znamo za devijacije , ne moramo da imamo brzog news provajdera ..samo postavimo ordere i to je to . Kakve su negativne posledice ove trgovine ,vec sam nesto naveo ..
i jos jedno da ne zaboravim , s obizrom da je ljudsko oko ,kao i sposobnost reagovanja limitiran, ja ne predlazem vise od jednog para trgovine . OSIM u slucajevima kada imamo OCO order sa odredjenim SL i TP na sve parove prije objave vijesti , ali to vec onda nema veze sa ovim threadom i predlozima u njemu .