Autor Tema: USD - ISM Manufacturing PMI  (Pročitano 20540 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
USD - ISM Manufacturing PMI
« poslato: 01.09.2010, 10:43:25 »
Danas u 16:00 po našem vremenu ISM (Institute for Supply Management) će objaviti PMI (Purchasing Manager Index) za prethodni mesec. Do podatka se dolazi po istraživanju oko 400 menadžera koji traže od ispitanika da ocene nivo uslova poslovanja, uključujući zapošljavanje, proizvodnju, nove narudžbine, cene, isporuke dobavljača, kao i zalihe. Ako je indeks veći od 50 to je pokazatelj da je privreda u ekspanziji.
Prethodna vrednost je bila 55.5, a predviđaju 53.2.

Savet - USDJPY: BUY 56, SELL 50.5

Čekamo devijaciju od 2.7 indeksnih poena; ako bude objavljen podatak 56 ili veći kupujemo valutni par USDJPY, a ako bude 50.5 ili manji prodajemo isti par, pošto očekujemo da će u tom slučaju dolar da slabi.
Po istorijskim analizama, možemo da očekujemo da se, ukoliko nam se očekivanja u devijaciji ispune, cena pomeri za 50-ak pipa u narednih sat vremena nakon objave vesti.

Bitna napomena: Ako rezultat bude manji od 50 što podrazumeva veoma loše podatke američke privrede, bolje nam je da ulazimo u LONG pozicije na parovima EURUSD i GBPUSD, umesto SHORT na USDJPY jer se približavamo supportu na 84.00.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: USD - ISM Manufacturing PMI
« Odgovor #1 poslato: 01.09.2010, 16:37:45 »
Rezultat je povoljniji od očekivanog i iznosi 56,3, što se i pokazalo na paru USDJPY tako što je po objavi vesti skočio preko 40 pipa, malo se spustio i dalje nastavio da jača.
Lepa situacija za brz profit.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 01.09.2010, 16:47:47 »
Pitanje :   Koji  izvor koristite  prilikom  objave  vijesti  ,i da  li  se  placa  ?   Koliko  kasni  ,odnosno d a li uopste kasni  ? 

Van mreže shirbazo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 01.09.2010, 16:58:18 »
Pozdrav
Prosao ovako :)
Trgovanje prilikom objave vesti po nekom money management-u, za jednu vest moze se raditi na vise parova od jednom ...?

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 01.09.2010, 18:25:04 »
Pozdrav
Trgovanje prilikom objave vesti po nekom money management-u, za jednu vest moze se raditi na vise parova od jednom ...?

Prilikom svakog trgovanja rizikuj maksimalno 3% računa.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 01.09.2010, 18:34:51 »
Pitanje :   Koji  izvor koristite  prilikom  objave  vijesti  ,i da  li  se  placa  ?   Koliko  kasni  ,odnosno d a li uopste kasni  ?

Ne plaćam ni jedan izvor.
Pratim sve : marketwatch, bloomberg, cnn, routers i standardne vesti na forexfactory - u i dukascopy - u.
Takođe je poželjno pratiti i zvaničan sajt vesti koje posmatramo, npr. , ako čekamo neki izveštaj Švajcarske nacionalne banke (SNB) - biće mi uključen i www.snb.ch .

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 01.09.2010, 19:10:22 »
Posto  je besplatno,  predpostavljam  da   podatke  saznajete  tek  nakon  2-3  minuta  ? 

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 01.09.2010, 19:36:21 »
Posto  je besplatno,  predpostavljam  da   podatke  saznajete  tek  nakon  2-3  minuta  ?

Ako je vest npr. u 20.00h , u 20.00h imamo i podatke, nekada minut pre.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #8 poslato: 01.09.2010, 21:27:48 »
Vesti nikada ne kasne jer su one zvanične, to je prednost forexa što nije slučaj kod berze nekretnina, akcija i ostalih instrumenata gde važnu ulogu igraju i inside informacije koje se plaćaju velike pare.
Problem može da nastati jedino ako je server u opterećenju, ali i za to ima rešenja ili ako institucije koja ih izdaje kasne, to je viša sila i to kašnjenje se onda prenosi na svaki izvor koji ga prenosi.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #9 poslato: 01.09.2010, 21:32:28 »
Pozdrav
Ovde treba da se obrati pažnja na više stvari, prvo ne bi radio na paru koji je na nekom jakom supportu ili resistance, tj. pre bi uzeo par koji nije. Naravno da bi uzeo par koji je više volatilan.
Lično ne bi radio sa više parova od jednom zbog prostog razloga veće verovatnoće zatvaranja, stavljanja sl ili TS-a u isto vreme, a da ne spominjem neprihvatanje snaloga ili ostalih zvrčki pa sve puta koliko parova imaš. I najbitnija stvar naravno MM...

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 01.09.2010, 21:40:01 »
MOj  izvor  vijesti  obicno  kasni  2-3  minuta  .tj    1  prije  .  Jer  upravo  je  to  poenta zasto  naplacuju  servis  ,a  inace  je  besplatan .    Ja  ne  trgujem  vijestima  ,iz vise  razloga  .   Ali  koliko sam upoznat  svi izvjestavaci  kasne  2-3  minuta  sa  objavama  a  do tada  trziste  vec  odreaguje . Tako  da  nakon prvog  spajka ,obicno  ''free  ''  izvori  objave  vijesti  koje  su  vec  stare  ....   

Ako  postoji  neki  besplatan  servis  koji  objavljuje  vijesti  tacno  kada  se  objave  ,zamolio  bih  za  linkove  !  :) 

A  evo  i  moj 
http://retail.ransquawk.com/

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #11 poslato: 01.09.2010, 21:45:24 »
MOj  izvor  vijesti  obicno  kasni  2-3  minuta  .tj    1  prije  .  Jer  upravo  je  to  poenta zasto  naplacuju  servis  ,a  inace  je  besplatan .    Ja  ne  trgujem  vijestima  ,iz vise  razloga  .   Ali  koliko sam upoznat  svi izvjestavaci  kasne  2-3  minuta  sa  objavama  a  do tada  trziste  vec  odreaguje . Tako  da  nakon prvog  spajka ,obicno  ''free  ''  izvori  objave  vijesti  koje  su  vec  stare  ....   

Ako  postoji  neki  besplatan  servis  koji  objavljuje  vijesti  tacno  kada  se  objave  ,zamolio  bih  za  linkove  !  :) 

A  evo  i  moj 
http://retail.ransquawk.com/
Najzastupljeniji izvor ti je FF, on u sec objave daje rezultat, nisam još  naišao na kašnjenje vesti. Imaš refresh dugme da ne bi morao učitavati ceo sajt jer tada može da dođe do zagušenja prilikom jakih vesti, probaj.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 01.09.2010, 22:15:46 »
Probao  ,odavno  ali  i  on  kasni  ...tj.  klikam  na  refresh  ali  nece  . TJ.  hoce  kada  prodje  ''voz'' 

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #13 poslato: 02.09.2010, 09:37:34 »
Probao  ,odavno  ali  i  on  kasni  ...tj.  klikam  na  refresh  ali  nece  . TJ.  hoce  kada  prodje  ''voz''
Mislim da tu grešiš oko kašnjenja, to što tržište počne sa spajkovima su veliki broj naloga u istom momentu, a ne zbog objave vesti, vest u toj minuti u kojoj je napisana da će izaći, izađe.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 02.09.2010, 10:28:51 »
Mislim da  se  ne razumijemo  . 

Ako  je  vijest  zakazana  u 9.30  ,ona  ce izaci  u 9.30  .   Ono  sto  ja  kazem  jeste  ako  imas    servis koji je besplatan ,tebi  ce  vijest  biti  servirana   npr  u  9.33 ...znaci    2-3  minuta  kasnjenja .  3  minuta  kasnjenja  trziste  vec  ode  50  pipa  ,ako  je  vazna  vijest  ..a  to  je  vec  kasno  .    Svi  besplatni  servisi,na   koje  sam  ja  naisao ,tako rade  . Ako  ces  da platis  onda  ces  dobiti  informaciju  ,cim  se  ''izusti ''  od objavljivaca   vijesti  !     za  3  minuta  je objava   GBP  vijesti  ...ispraticu  desavanja sa  2  besplatna  provajdera  ,FF  i  moj  izvor  ,koji  sam   postavio