Autor Tema: tehnicka analiza ...nesto me muci  (Pročitano 3385 puta)

Van mreže menage

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
tehnicka analiza ...nesto me muci
« poslato: 14.12.2012, 18:43:34 »
Za pocetak pozdrav svima i unapred hvala za sve odgovore .Interesuju me pivot linije sve procitao svatio sustinu ali opet nije to to. Gledam ovde tehnicku analizu probam ja da izracunam pp ali nikad se neuhvati. Racunam kao sto pise i kalkulator koristim i opet nista najvisa najniza i cena zatvaranje svece predhodnog dana u 23:00h. I da jos nesto na tabeli tehnicke analize TP1,TP2 da li su to neki nivo pivot linija ili ne i kako se dolazi do njih ako nisu pivot linije??? JOS LEDNOM HVALA

Van mreže vldmr

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: tehnicka analiza ...nesto me muci
« Odgovor #1 poslato: 15.12.2012, 12:33:28 »
Za pocetak pozdrav svima i unapred hvala za sve odgovore .Interesuju me pivot linije sve procitao svatio sustinu ali opet nije to to. Gledam ovde tehnicku analizu probam ja da izracunam pp ali nikad se neuhvati. Racunam kao sto pise i kalkulator koristim i opet nista najvisa najniza i cena zatvaranje svece predhodnog dana u 23:00h. I da jos nesto na tabeli tehnicke analize TP1,TP2 da li su to neki nivo pivot linija ili ne i kako se dolazi do njih ako nisu pivot linije??? JOS LEDNOM HVALA

Da bi izracunao Pivot Linije Tp1, TP2 R1,S1... i ostale gluposti trebas znati Time zone,to jest kada tvoj broker zatvara dnevnu svijecu.Moj Broker zatvara dnevnu svijecu, nase vreme +1sat.Neki brokeri uzimaju EST (istocno), neki Tokio time zone itd. Kao sto vidis nema univerzalnog pravila za to.A sta nije univerzalmo manje je  kvalitetno.Sta je tu Univerzalno za sve Forex Tradere? To su Round numberi!! Recimo 1.3000, 1.3050, 1.4000 ... itd.Kod parova sa dvije decimale podrazumijeva se.Ti brojevi su Support i Residence linije i oko njih se dosta toga dogadja.Recimo kada si nasao na chartu pogodan ulaz za Bay(preko nekih indikatora ili fibo linija) na kazimo 1.3060 svi profesionalni traderi kupuju jer znaju da taj bay tezi ka 1.4000, kao nekom magnetnom broju.Od kada koristim ovu strategiju prestao sam da gubim a dali dobijam ne smem da kazem zbog poreznika. hahaha     Mislim da ce ti ovo koristiti i mani se tih PP. Pozdrav

Van mreže menage

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: tehnicka analiza ...nesto me muci
« Odgovor #2 poslato: 15.12.2012, 17:30:15 »
i meni se nekako cini da ce koristiti hvala puno probacemo pozzz