Evo da postavim i moj drugi EA, valjda zajedno cemo biti pametniji kako da poboljsamo.
Radi se o scalper robotu. Koristi indikatore MACD, Stohastic, Slow MA, Exp MA.
Strategija je detaljno objasnjeno ovde:
http://www.forexstrategiesresources.com/scalping-forex-strategies/77-stochastic-ma-and-macd-scalping/Ja sam jos dodao da gleda min, max vrednost u poslednja 5 dana, pa ako je blizu minimuma, onda ne pravi sell itd.
Takodje gleda trend pomocu ADX indikatora, i trguje samo u pravcu trenda.
Evo i sta moze da se podesi:
// Da li da trguje automatski ili ne
AutoTrade = true;
// Koliko ste spremni izgubiti u jednom trgovanju. Npr ako pokupi SL, izgubicete 3% od kapitala.
Risk = 3;
// Stop Loss
SLPips = 18;
// Ako ode ovoliko pipsa u +, posle ne da da odete u minus, nego zatvori sa manjim profitom. Primer: ode 20 pipsa u + (granica je vrednost ProfitBordera), pa trend se okrene i pocinje da pada. On ce da zatvori u profitu na 20 / 1.7 (ProfitDivider) = 11 pips.
ProfitBorder = 13;
ProfitDivider = 1.7;
// Minimalna razlika od minimuma i maximuma. Znaci ako je samo 20 pipsa od maximuma onda nece raditi buy
MinAwayFromSR = 0.00200;
// Parametri za stohastic
STOH_K = 17;
STOH_D = 3;
STOH_S = 3;
// Parametri za MACD
MACD_FEMA = 6;
MACD_SEMA = 23;
MACD_SMA = 1;
// Gleda Average true range indikator. Ako je atr za taj dan 13, on ne otvara poziciju ako je ATR ispod 13 * 1.1 = 15, jer onda slabo krece trziste
AtrMultiplier = 1.1;
Toliko za pocetak.
EA je u beta statusu, nikako nemojte staviti na LIVE racun!!!
AKo nekome nesto nije jasno, ima ideju kako da poboljsam robot ili ima preporuku za druge parametre itd, nek podeli sa nama
Poz.