Autor Tema: modifikovani MAX-supersystem  (Pročitano 2948 puta)

Van mreže nviduljevic

• Pogledaj profil
modifikovani MAX-supersystem
« poslato: 17.10.2011, 13:29:28 »
Dugo sam clan ovog foruma koji bih ovom prilikom i pohvalio kao najkavlitetniji na nasem govornom podrucju. Sad sam resio da prezentujem i strategiju koju ja koristim. Osnova je na MAX-supersystem, ali sam je modifikovao kako je meni prikladno. Naime, strategija se koristi na M5. U toku dana imamo najmanje 4 ulaza, a najcesce 6 ulaza. Trejduje se iskljucivo u trendu. Trend nam odredjuju svetlo plavi MA (ima ih 3). Mi cekamo da nam stick presece crvenu liniju sa iste strane sa koje je ona u odnosu na svetlo plave MA i da se oker njoj priblizi. Oscilatori treba da su na suprotnoj strani. Nalog postavljamo na beloj liniji, a sl. ispod poslednjeg dna. Nakon prvog odbijanja od bele linije sl. pomeramo ispod zute linije i to bi trebalo da bude bar na +1. Sledeci ulaz nam je na proboju S,ili R (zavisno da li idemo u short, ili long), ima ih obicno 2. Zatim cekamo da nam se stik priblizi beloj liniji i postavljamo nalog par pipova iznad nje. Sledeci ulaz je na proboju dinamickog S,ili R. Izlaz je na sledecem doji-u, hameru ili na pivot levelima. Cena gotovo uvek dostigne DM, a u 90% slucajeva i S1, ili R1. Kada je trend jak mozemo ici i do S2, odnosno R2. S3 i R3 se retko dostizu pa je tu rizik povecan. Strategija dnevno donosi bar 200 pipsa. Koristim je na EUR/USD i AUD/USD Moze se koristiti i na drugim parovima, ali je treba pratiti. Iskusniji trejderi je mogu koristiti i na promeni trenda, ali se u tom slucaju za ulaze koriste trend linije kao pomocni alat. Tada nije bitno gde se nalaze svetlo plave linije. Bitno je da sacekamo divergenciju na oscilatorima i da na mini chartu imamo potvrdu na formacijama stikova da ce doci do promene. Sigurnost je utoliko veca, ukoliko oker MA preseca plavi MA. Ako presece i crveni, to nam je jos i dodatna potvrda pa mozemo i ponoviti ulaz. U tom slucaju imamo 2 (sigurna) ulaza. Jedan je na proboju trend linije, a drugi je na odbijanju od belog MA. To su rizicniji ulazi i namenjeni su trejderima koji rade citav dan. Indikatori i template se instaliraju kao i svi drugi, file stratman.fon se instalira kao novi font u kontrol-panelu.
Evo primera:
« Poslednja izmena: 17.10.2011, 13:38:24 nviduljevic »

Van mreže nviduljevic

• Pogledaj profil
Odg: modifikovani MAX-supersystem
« Odgovor #1 poslato: 17.10.2011, 15:36:25 »
Takodje bih imao jos jedan savet a i sugestiju za sve nove trejdere. Mnogo sam vremena uzalod izgubio dok nisam poceo sve da pratim na platformi Alpari demo, a da ulaze vrsim na live racunima. Dakle strategiju koristim za pracenje na Alpari demo racunu. Ako je budete uporedili sa drugim platformama, videcete drasticnu nepreciznost i odstupanje. To se posebno odnosi na pivot i levele. TP je pozeljno staljati na 5 pipsa iznad R i 5 pipsa ispod S ako njih koristite za izlaz. Takodje je jako bitno voditi racuna o DR.
Evo jos jednog indikatora za one koji vole BB (podrzan je tpl-om iz prethodnog posta).
« Poslednja izmena: 17.10.2011, 20:07:31 nviduljevic »

Van mreže darkopo

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 18.10.2011, 16:54:00 »
I ja sam se dugo zezo sa MAX_om ali nakraju sam odustao iz prostog razloga sto je sada totalno ludo vreme na Forexu i nema nekih dugih trendova zasto je Max prvenstveno namenjen !
Naime taman kada ti se sve kockice sloze za ulazak, trend krene u suprotnom smeru.

Ako vec tebi odgovara Max onda veoma dobro obrati paznju na Max Obos oscilator pogotovo Len 13 (mada mozes i da ga stavis na 14) koi je po meni kljucni indikator za ulazk u bay ili sell normalno pod uslovom da su sve ostale kockice slozene.
Takodje obavezno smanji Max bar in history i brisi rucno History posto veoma cesto totalno ubije Mt4.
Isto tako gledaj da napravis templet bez obosa posto isto kada otvoris vise grafofa zakuca Mt4.
Znaci trebas da imas ustvari dva templata jedan bez obosa gde pratis sve grafikone pa ako vidis da su kockice skoro sve tu onda prebaci na template sa obosom cime platforma nece da se zakucava i imaces mesta za pracenje vise grafova.

Nadam se da te nisam odvratijo od Maxa posto svako treba da koristi strategiju koja njemu odgovara.

Van mreže darkopo

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 18.10.2011, 17:08:35 »
Konkretno ja nikada nebih usao na "novi ulaz" na slici koju si predstavijo posto je obos 13(zuta linija) totalno bio zakucan dole sto je u navecem broju slucajeva signal za promenu trenda .
Znaci kod ulaza praktikuj da obos nije zakucan u smeru kuda je i trend.

Van mreže nviduljevic

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 19.10.2011, 19:25:49 »
Veoma dugo pratim MAX-a. Izuzetno su retke situacije da u trendu ova strategija ne da bar 4 ulaza. Kad je obs zakucan dole, a vini u oversel zoni (za bay je suprotno), znaci da imamo veoma jak momentum. U svakom slucaju, ovo je strategija koju vredi ispratiti i bilo bi lepo pogledati objasnjenje iste. Sa druge strane, pivot leveli su precizni gotovo u pip (opet da ponovim, na Alpari demo platformi), tako da pruzaju dodatnu sigurnost.
Sto se zakucavanja tice, tih problema nisam imao. Imam otvorena 2-3 para, ali uglavnom radim Evro. Ono sto je fundament, to su (sigurni pipovi) sa veoma malim sl.-om.
MAX jeste namenjen za duge trendove (ali na M5), tako da od jednog trenda koji traje 100-200 pipsa, mozemo napraviti puno vise. Ne bih da pominjem trendove od par stotina, kao pre par nedelja. Evru je primarni trend SW tako da je prakticno i nemoguce ocekivati duge trendove. Uz dobru praksu, ova se strategija moze koristiti i na M1, pa ko voli i zeli ima mogucnost da proba. Evo slike i od danas koja bas lepo potvrdjuje preciznost levela:
« Poslednja izmena: 19.10.2011, 19:36:45 nviduljevic »