Dugo sam clan ovog foruma koji bih ovom prilikom i pohvalio kao najkavlitetniji na nasem govornom podrucju. Sad sam resio da prezentujem i strategiju koju ja koristim. Osnova je na MAX-supersystem, ali sam je modifikovao kako je meni prikladno. Naime, strategija se koristi na M5. U toku dana imamo najmanje 4 ulaza, a najcesce 6 ulaza. Trejduje se iskljucivo u trendu. Trend nam odredjuju svetlo plavi MA (ima ih 3). Mi cekamo da nam stick presece crvenu liniju sa iste strane sa koje je ona u odnosu na svetlo plave MA i da se oker njoj priblizi. Oscilatori treba da su na suprotnoj strani. Nalog postavljamo na beloj liniji, a sl. ispod poslednjeg dna. Nakon prvog odbijanja od bele linije sl. pomeramo ispod zute linije i to bi trebalo da bude bar na +1. Sledeci ulaz nam je na proboju S,ili R (zavisno da li idemo u short, ili long), ima ih obicno 2. Zatim cekamo da nam se stik priblizi beloj liniji i postavljamo nalog par pipova iznad nje. Sledeci ulaz je na proboju dinamickog S,ili R. Izlaz je na sledecem doji-u, hameru ili na pivot levelima. Cena gotovo uvek dostigne DM, a u 90% slucajeva i S1, ili R1. Kada je trend jak mozemo ici i do S2, odnosno R2. S3 i R3 se retko dostizu pa je tu rizik povecan. Strategija dnevno donosi bar 200 pipsa. Koristim je na EUR/USD i AUD/USD Moze se koristiti i na drugim parovima, ali je treba pratiti. Iskusniji trejderi je mogu koristiti i na promeni trenda, ali se u tom slucaju za ulaze koriste trend linije kao pomocni alat. Tada nije bitno gde se nalaze svetlo plave linije. Bitno je da sacekamo divergenciju na oscilatorima i da na mini chartu imamo potvrdu na formacijama stikova da ce doci do promene. Sigurnost je utoliko veca, ukoliko oker MA preseca plavi MA. Ako presece i crveni, to nam je jos i dodatna potvrda pa mozemo i ponoviti ulaz. U tom slucaju imamo 2 (sigurna) ulaza. Jedan je na proboju trend linije, a drugi je na odbijanju od belog MA. To su rizicniji ulazi i namenjeni su trejderima koji rade citav dan. Indikatori i template se instaliraju kao i svi drugi, file stratman.fon se instalira kao novi font u kontrol-panelu.
Evo primera: