Autor Tema: Disparity index + MACD  (Pročitano 2743 puta)

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Disparity index + MACD
« poslato: 20.07.2011, 19:49:03 »
Evo jos jedne jednostavne i veoma efikasne strategije.

Disparity index (prelaskom preko nule) daje rani signal da se trend menja. Indikator je besplatan i ima da se skine na mql4 website-u (codebase.mql4.com/725).

Strategija radi najbolje na H1 i vecim vremenskim intervalima, ali sam testirao i na M15, i nije bilo puno promasaja. Vidite sami koji vam timeframe najvise odgovara, i testirajte sami.

Ulazak u buy:
MACD - obe vrednosti (macd i signal) treba da budu ispod nule. Triger je kada macd vrednost bude veca od signala.
Disparity index - prelazak u plus. Bitno je da se oba okidaca dese na istoj sveci, tolerancija moze da bude najvise jedna sveca kasnjenja.

TP buy: MACD -  obe vrednosti treba da budu iznad nule i kada macd vrednost bude manja od signala.

Ulazak u sell:
MACD - obe vrednosti (macd i signal) treba da budu iznad nule. Triger je kada macd vrednost bude manja od signala.
Disparity index - prelazak u minus.

TP sell: MACD -  obe vrednosti treba da budu ispod nule i kada macd vrednost bude veca od signala.

Sto se tice MM, stoploss moze da bude prilicno mali,  jer disparity index daje odlican momentum i cena veoma retko (i malo) sidje ispod ulaznog nivoa. I to preporucujem da testirate i procenite sami.

Sequere pecuniam

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Disparity index + MACD
« Odgovor #1 poslato: 20.07.2011, 22:22:19 »
Super prosto izgleda, moram da primetim sličnost sa http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/ema-ena-ela/
Izlazak je isti, ali zato ova varijanta sa DI daje raniji i na prvi pogled bolji ulazak. Treba testirati.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 21.07.2011, 00:59:02 »
...i ovo cemo da isprobamo,hvala Neshaz  :)

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 21.07.2011, 01:16:47 »
Super prosto izgleda, moram da primetim sličnost sa http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/ema-ena-ela/
Izlazak je isti, ali zato ova varijanta sa DI daje raniji i na prvi pogled bolji ulazak. Treba testirati.
Odatle je i krenulo. MA je ok ali je previse spor, tako sam i krenuo da trazim i kombinujem sa ostalim indikatorima po mojoj bazi.  Koristio sam ranije DI, ali u drugacijim kombinacijama a i skroz sam zaboravio na taj indikator neko vreme.
Sequere pecuniam

Van mreže neshaz

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 21.07.2011, 01:17:53 »
...i ovo cemo da isprobamo,hvala Neshaz  :)
Nema na cemu, samo napred!
Sequere pecuniam