Autor Tema: Strategija bez indikatora  (Pročitano 11391 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Strategija bez indikatora
« Odgovor #30 poslato: 12.05.2011, 22:57:51 »
Predlog za trgovanje su na dva vezana para i na oba para imamo pinbar u suprotnosti od trenda.

Prvi primer je zlato.

Entry je na polovini današnje sveće, tp je 3 puta sl.

entry je na 1492.75
sl 1477.00
tp 1541.00

Izbegavajte srebro i zlato ! Volatilnost na njima je u velikoj meri poremećena zadnjih 9 meseci, pitanje je vremena kada će sve sve to opet stabilizovati.
Na klasičnom primeru srebra vidimo tu situaciju. Do pre godinu dana je srebro imalo godišnji pomeraj od 5$, dok je samo prošle nedelje u samo 48h izgubilo na ceni preko 13$. 

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 12.05.2011, 23:25:06 »
Još jedan potencijalni trejd, ali ovaj put za manje hrabrije :)

U pitanju je ponovo par gbpusd. Ovaj par je takođe kao i eurusd u bullish trendu.
Trenutno vidimo na dnevnom grafu, pinbar svecu ili hammer sveću. S obzrom da je i dalje bullish trend , ova sveća može da znači završetak reversala.

Sveća je označena crvenom strelicom. Ulaz u poziciju ćemo uzeti na otprilike polovini današnje sveće , a sl odmah ispod današnjeg lowa.

Buy
Entry 1. 6345
sl 1.6265
tp 1.6590

Ne trejdaj na taj način. Sve si odlično uradio, na pravoj ceni si imao ulaz i pozicija ti je bila u profitu preko 150 pipa, a opet si dozvolio da se ona završi sa sl-om. Mogao si barem da je staviš na BE.
Nemoj ići glavom o zid, uzmi sve što ti tržište DA !

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 13.05.2011, 09:23:23 »
Još jedan potencijalni trejd, ali ovaj put za manje hrabrije :)

U pitanju je ponovo par gbpusd. Ovaj par je takođe kao i eurusd u bullish trendu.
Trenutno vidimo na dnevnom grafu, pinbar svecu ili hammer sveću. S obzrom da je i dalje bullish trend , ova sveća može da znači završetak reversala.

Sveća je označena crvenom strelicom. Ulaz u poziciju ćemo uzeti na otprilike polovini današnje sveće , a sl odmah ispod današnjeg lowa.

Buy
Entry 1. 6345
sl 1.6265
tp 1.6590

Ne trejdaj na taj način. Sve si odlično uradio, na pravoj ceni si imao ulaz i pozicija ti je bila u profitu preko 150 pipa, a opet si dozvolio da se ona završi sa sl-om. Mogao si barem da je staviš na BE.
Nemoj ići glavom o zid, uzmi sve što ti tržište DA !

Prvi problem je što nisam pored računara do 17 , 18 časova i zato i radim strategiju sa jednim ulaskom dnevno i kasnijim pregledima pozicija u večernjim satima.
Jednostavno pokret se desio pre podne u buy (moju) stranu, a već od 12 sati se vratio na staro. Neće se često dešavati takva situacija. Ovo je extrem koji se retko dešava da cena ode u jednu stranu 150 pipa , pa se vrati isto toliko pipa u par sati. Češće se dešava da nastavi tamo gde je probila.

Moja strategija se zasniva na zakonu velikih brojeva i verovatnoći i većem odnosu reward : risk (minimum 3:1).

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 15.05.2011, 13:01:45 »
Analiziramo dosadašnje trgovanje (to je neophodno).
Ja analizu vodim inace u excel tabeli sa slikama za svaki trejd.

Do sada je bilo 5 zatvorenih trgovanja i od toga 1 tp i 4 sl-a.
Trenutno je još jedno trgovanje aktivno a to je buy na GOLD (nisam poslušao SuperFX (inače veoma cenim njegovo mišljenje), jer mi vioalatilnost odgovara i samo da pogodim stranu u kojoj će se kretati cena :))).
Ako sumiramo sva trgovanja do sada , sva su praktično bila protiv dolara. U skoro svim trgovanjima smo pogrešili jer je dolar jačao . Dobra stvar je iako smo pogrešili, mi smo u blagom minusu jer nam to omogućava (po meni dobar money managment, koji je min 3:1 reward:risk).
Možemo da zamislimo šta bi bilo da smo pogodili smer u kome se kreće cena.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 18.05.2011, 09:31:26 »
Trejd sa zlato se zatvorio u sl-u. Imamo do sada 1 tp i 5 slova.
Od 5 sl trejdova , na dva trejda sam imao indikaciju po strategiji da treba da izađem na BE, jer sam posle pinbara (na ulasku u trejd) , imao sledeći dan pinbar u kontatrendu.

Uskoro detaljnija analiza  ;) naravno sa slikama  :)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 19.05.2011, 09:13:13 »
Postavljen je još jedan order.

par USDJPY, buy

entry 81.30
sl 80.87
tp 82.65

Uskoro slika sa objašnjenjima  :)