Autor Tema: OTVARANJE REAL RAČUNA  (Pročitano 4100 puta)

nsavic07

• Gost
OTVARANJE REAL RAČUNA
« poslato: 19.05.2011, 01:55:41 »
Poštovanje svima,

Imam nekoliko pitanja. S obzirom da sam nov i nemam baš iskustva sa administrativnim poslovima nadam se da će te mi pomoći.

1. Interesuje me da li bih mogao da otvorim devizni račun u Banca Intesa i da deponujem dolare na devizni račun i dobijem Visa Electron? Da li mogu da podižem dolare, pa da ih onda konvertujem u dinare po povoljnije m kursu u menjačnici ili mi banka isplaćuje u evrima?

2. Da li ako otvorim npr račun od 2.000 usd mogu da ulazim u poziciju sa 0.01 lotom ili sam tada u obavezi da trgujem najmanje sa 1 lotom po poziciji?

Ja bih želeo da koliki god moj račun bio ulazim u poziciju sa delom lota...osim kada sam bas siguran u poziciju, u tom slučaju bih ulazio u poziciju sa jednim lotom.

Unapred hvala  :)  ;)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: OTVARANJE REAL RAČUNA
« Odgovor #1 poslato: 19.05.2011, 10:25:25 »
Poštovanje svima,

Imam nekoliko pitanja. S obzirom da sam nov i nemam baš iskustva sa administrativnim poslovima nadam se da će te mi pomoći.

1. Interesuje me da li bih mogao da otvorim devizni račun u Banca Intesa i da deponujem dolare na devizni račun i dobijem Visa Electron? Da li mogu da podižem dolare, pa da ih onda konvertujem u dinare po povoljnije m kursu u menjačnici ili mi banka isplaćuje u evrima?

2. Da li ako otvorim npr račun od 2.000 usd mogu da ulazim u poziciju sa 0.01 lotom ili sam tada u obavezi da trgujem najmanje sa 1 lotom po poziciji?

Ja bih želeo da koliki god moj račun bio ulazim u poziciju sa delom lota...osim kada sam bas siguran u poziciju, u tom slučaju bih ulazio u poziciju sa jednim lotom.

Unapred hvala  :)  ;)

O ovome je puno pisano unazad na forumu, pretraži malo, sigurno ćeš naći odgovor i na neka tvoja još nepostavljena pitanja. Ja ću samo kratko:
1. Zavisi ti od banke do banke, raspitaj se, ali uglavnom će banka i na tome da zaradi.
2. Možeš da trguješ manjim lotom, štaviše NEMOJ da trguješ na tolikom računu lotom 1, jer ti je tada 20 pipa SL-a 10% računa.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #2 poslato: 19.05.2011, 10:54:23 »
Takodje me interesuje procedura transfera sredstava.

Da li trazim od svoje banke (koja je inace u korespodenstskim odnosima sa bankom brokera) putanja transfera sredstava, tacnije swift i iban, pa onda na licnoj strani na sajtu brokera unesem putanju. Trebalo bi par dana da prodje dok sredstva ne legnu na moj devizni racun. Kada pozelim da dignem sredstva sa racuna...sta navodim u banci...otkud meni to uvecanje? da li podleze porezu na kapitalnu dobit od 10% ?

Swift i Iban ti trebaju i kod deponovanja i kod podizanja novca. Banka će svakako da ti da kad budeš otvorio račun. Kada jednom prođeš proceduru shvatićeš koliko je to u stvari jednostavno, a zaradu prijavljuješ kao honorar ;)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 19.05.2011, 11:03:21 »
Da ti skratim muke, da ne citas bas previse :)

Salim se, imam mnogo toga sto bi trebao da procitas na Forumu,da ne bi imao problema u buducnosti.

Naime, koristim Intesa Visa Internet debitnu karticu za placanje preko interneta.E sada, imas jedan racun devizni koji je povezan sa tom karticom i tu mozes da placas samo u EUR , to zapamti,  jer im je tako pravilo.

A kad primas uplate, imas jos jedan devizni racun , na kojem mozes da primas sve valute .

Jos jedan mali savet, obavezno gledaj kod brokera , kakve sve opcije ima prilikom isplate( Withdraw) jer samo na nacin koji uplacujes, isto tako moras da i povlacis novac.

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 19.05.2011, 11:08:13 »

Jos jedan mali savet, obavezno gledaj kod brokera , kakve sve opcije ima prilikom isplate( Withdraw) jer samo na nacin koji uplacujes, isto tako moras da i povlacis novac.

ovo bash ne mora da bude obavezno , mozhda je to kod tvog brokera ,ali u svakom sluchaju bi trebalo da se  raspita za uslove kod onog gde zheli da radi rachun

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 19.05.2011, 15:02:59 »
Moja kombinacija je: Devizni racun - Visa electron - MoneyBookers. I radim sa Brokerima koji rade preko MoneyBookers... Troskovi su 1.8-2.0e od MB ka Brokeru i od MB ka Visa elektron...
Jedino kada sa Visa elektron prebacas na MB onda na racunu moras da imas 6% vise para od uplate..
npr. hoces da prebacis na MB 100e, na kartici moras da imas 106e.. (110)..
Kasnije kada od Brokera povlacis na MB zaradu.. neki broker ti preuzme na sebe taj fee od 1.8e a neki ne tj. odbije ti se od zarade..
Kada od MB povlacis na Karticu, fee je isto 1.8e, stim sto ti za verifikaciju prvo prebace 2e sa kartice na MB, ali to ti ne uzmu vec samo prebace na tvoj racun MB.. znaci moras da imas na kartici uvek par evra zbog toga..
E kada ti stigne lova na Karticu tj. devizni racun.. stize malo cudno ja sam zadnji put prebacio 360e sa MB na karticu, a na racunu su bili tri uplate koje u zbiru cine 360e.. kada sam zvao centar da ih pitam zasto je to tako.. rekli su da tako radi sistem .... svejedno vazno je da radi :)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 19.05.2011, 22:25:06 »
Moja kombinacija je: Devizni racun - Visa electron - MoneyBookers. I radim sa Brokerima koji rade preko MoneyBookers... Troskovi su 1.8-2.0e od MB ka Brokeru i od MB ka Visa elektron...
Jedino kada sa Visa elektron prebacas na MB onda na racunu moras da imas 6% vise para od uplate..
npr. hoces da prebacis na MB 100e, na kartici moras da imas 106e.. (110)..
Kasnije kada od Brokera povlacis na MB zaradu.. neki broker ti preuzme na sebe taj fee od 1.8e a neki ne tj. odbije ti se od zarade..
Kada od MB povlacis na Karticu, fee je isto 1.8e, stim sto ti za verifikaciju prvo prebace 2e sa kartice na MB, ali to ti ne uzmu vec samo prebace na tvoj racun MB.. znaci moras da imas na kartici uvek par evra zbog toga..
E kada ti stigne lova na Karticu tj. devizni racun.. stize malo cudno ja sam zadnji put prebacio 360e sa MB na karticu, a na racunu su bili tri uplate koje u zbiru cine 360e.. kada sam zvao centar da ih pitam zasto je to tako.. rekli su da tako radi sistem .... svejedno vazno je da radi :)

malo konfuzno ... skinu ti ovi pa oni... kolko to kosta na kraju i da li je 1,8 2eur fixno ili je to neki procenat?
Momentum counts.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 20.05.2011, 08:54:50 »
Mozda ima i jednostavnjih nacina, ali meni ovako odgovara, jer vrlo lako menjam brokera, i to me kosta samo 2 puta po 1.8e.. (jednom povlacenje od brokera na MB, i drugi put uplata od MB ka drugom brokeru)..
A isto toliko kosta i povlacenje novca na Visa elektron... da 1.8e je po transakciji...
« Poslednja izmena: 20.05.2011, 09:02:33 davidsp »