Autor Tema: PIVOT POINT strategy  (Pročitano 33207 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: PIVOT POINT strategy
« Odgovor #105 poslato: 16.03.2011, 15:03:59 »
Koliko sam ja primetio ovo vreme koliko pratim strategiju da su pravila sledeca po parovima.

1. USDCHF ovaj par je izuzetan za ovu strategiju. Zbog ne velike vioalatilnosti ne daje puno ili uopšte lažne signale.
2. USDJPY ovaj par je sličan sa USDCHF. Jedina je razlika je što daje manje signala za ulaz (Možda će se to promeniti kada Japanska centralna banka smanji intervencija. Trenutno je JPY u jakom buy trendu, tako da ne stigne da dodirne pivot liniju i da signal za ordere).
3. GBPUSD ovaj par je veoma vioalatilan (pogotovu pred i posle London breakouta, tako da daje dosta lažnih signala). Za ovaj par bi možda trebalo povećati broj pipa od cpp linije kada se ulazi u poziciju ili ga možda izostaviti iz trgovanja (U Londonskoj sesiji je dosta pokretljiv i 15 pipa od CPP na jednu i drugu stranu veoma lako dohvati):
4. EURUSD nit smrdi , nit miriše :) Bolji je od GBPUSD ali mislim da je i za njega problematičan ulazak na 15 pipa od cpp linije.
5. AUDUSD ima potencijala jer spada u grupu u kojoj su USDCHF i USDJPY ali me spread od 3 pipa na mojoj platformi odvraća.

Naravno nastavljamo dalje sa testiranjem , ovo je samo moje zapažanje do sada  :)
To se zove iskustvo, zato su ova testiranja i započeta, da bi se stekla rutina i da bi se uradila analiza strategije, i po mogućnosti modifikovali parametri radi veće profitabilnosti.

Van mreže RichieRich

• Pogledaj profil
« Odgovor #106 poslato: 16.03.2011, 15:19:48 »
Znaci ljudi pravi ste!!! Drago mi je da sam skromni dio tima. Svaka cast!

Van mreže RichieRich

• Pogledaj profil
« Odgovor #107 poslato: 17.03.2011, 08:48:37 »
Danasnji dan je bio katastrofalan za PIVOT POINT strategiju -90, s obzirom na danasnje cimanje trzista licno mislim da treba malo oladiti dok se ne sredi situacija u Japanu!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #108 poslato: 17.03.2011, 08:53:32 »
...s obzirom na danasnje cimanje trzista licno mislim da treba malo oladiti dok se ne sredi situacija u Japanu!

Nikakvu preveliku i novu mudrost vam neću reći, ali ponekad je najbolje trgovinje kad se ne ulazi u trgovinje...

Ako ne možete da izdržite da ne ulazite u pozicije - sedite na rukama i samo gledajte...

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #109 poslato: 17.03.2011, 09:09:23 »
Ja sam odradio još dobro ovaj dan:
+20 pipa EURUSD,
AUDUSD nisam trgovao jer je odradio sl do 8h,
-12 sell GBPUSD jer je dao sell signal, ali sam ja kasnije ušao,
-9 sell USDJPY takođe naknadno ušao sa malim sl-om jer nisam stigao.
USDCHF je jedino ostao bez pozicije, ali će i on uskoro biti aktiviran, po svemu sudeći.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #110 poslato: 21.03.2011, 15:11:28 »
U petak smo imali samo jedno trgovanje na USDCHF koje se završilo sa SL-om, sem u mom slučaju, gde sam imao dva trgovanja ( u obe strane) jer nisam ugasio pending buy kada mi je ušao u sell, tako da mi je prvi order zatvorio u minusu, a drugi u plusu. U tabelu naravno pišemo samo prvi rezultat.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #111 poslato: 23.03.2011, 10:28:31 »
Predlog Burger-Pivot EA
Imam jedan predlog za ovu strategiju: na FF sam nasao ovaj EA Burger, koji radi na Hegde Martingale principu..
- nema svoj ulaz vec se aktivira na postavljeni nalog.. ima tri parametra: TakeProfit, HegdeGap (rastojanje na kome postavlja hedge nalog), i BreakEven (ima svoju logiku: npr. ako se stavi 0 onda je rastojanje isto izmedju naloga i SL ali je hedge nalog triple a ne double... a ako se stavi recimo 10 onda je hedge nalog double, ali je zato rastojanje drugacije).
- Stavite parametre 10-10-0, i postavite nalog Buy ili Sell,  a drugi put postavite parametre 10-10-10 i postavite nalog Buy ili Sell pa cete da vidite kako radi.. tj. kako postavlja SL i TP.

E sada vezano za Pivot strategiju:
1. ako bi moglo da se ovom EA doda ulaz tj. da postavi nalog Sell ako cena dodirne CCPivot odozdo, ili ako cena dodirne CCPivot odozgo da postavi Buy nalog. Naravno dalje bi Burger postavio Pending nalog u zavisnosti od BreakEven tj. triple ili double.
2. da se Burgeru iskljuce sledeci nivoi Martingale.. jer ovaj jedan nivo je sasvim dovoljan.
3. da se doda Magic number da bi mogao na vise parova da se postavi.

Napomena:
- ovde ima odstupanja od strategije u smislu da se prvi nalog otvara odmah po dodiru sa CCP.. 
- Takodje ovaj princip bi mogao da se primeni na bilo kojim kljucnim linijma, npr. High i Low od prethodnog dana, Fibo 50 od prethodnog dana itd.
PS. na ovom Burgeru je skinuta zabrana za Real racune, to je razlika u odnosu na onaj na FF..
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=12068&page=3   post #39
« Poslednja izmena: 23.03.2011, 10:33:04 davidsp »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #112 poslato: 23.03.2011, 11:44:46 »
Ideja je dobra, samo nisam siguran da li je izvodljivo da se primenjuje u realnim uslovaima volatilnog tržišta, kao što je FX, zbog male razlike u stepovima, i pogotovo postavljanja sl na BE, što bi bilo u ovom slučaju 5 pipa, ako sam dobro razumeo.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #113 poslato: 23.03.2011, 11:58:27 »
Parametre 10-10-0 sam stavio samo kao primer, da bi videli kako radi Burger.. e realni parametri za Pivot bi bili recimo 20-20-0, 30-30-30 itd.. videli bi kroz testiranje EA sta bi se najbolje pokazalo kroz history...
Nacin na koji sada radim je sledeci: cekam CCP, ili Fibo50 ili S&R postavim Burgera, postavim nalog (vise uspeha ima kada postavim prvi nalog na odbijanje od linije), Burger postavi pending i zatim sklonim Burger da mi nebi pravio vise Martin nivoa....naravno sa Martinom si skoro uvek u plusu, ali ako trziste ode u range onda treba dosta para da se pokriju nivoi, jer svako odbijanje u kanalu pravi novi nivo.. i ceka se izlaz iz Gap-a..

« Poslednja izmena: 23.03.2011, 12:36:02 davidsp »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #114 poslato: 27.03.2011, 22:48:22 »
Evo rezultata i od ove nedelje, bilo je dana kada nisam bio non stop kraj računara, tako da je moguće da će se razlikovati sa rezultatima onih koji prate ovu strategiju.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #115 poslato: 29.03.2011, 20:20:50 »
Interesantno je da je danas bilo trgovanja na svim valutnim parovima koje pratimo sa ovom strategijom, od uk 5 trgovanja, 3 u profitu, dva sa sl-om, znači dan da smo završili sa pozitivnom nulom!  8)