Autor Tema: Cobra  (Pročitano 4968 puta)

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Cobra
« poslato: 08.03.2011, 22:13:10 »
Ovo je jedna skalping strategija koju sam našao na internetu, isprobavam je već nekoliko dana na eurusd i čini mi se da nije loša

Kreator ove strategije je Cobra (dugogodišnji  član FF foruma) koji je ovu strategiju još prije nekoliko godina napravio sa ciljem da proširi skalpiranje kod trejdera.

Ova strategija se radi na grafiku od 5 minuta.Chart se prati kao i što ste navikli od 9 sati po našem do nekih 6 sati.Cobra naziv potiče od indikatora koji dosta podsjeća na zmiju te je nazvana Cobra.Taj indikator se naziva Ichimoku i jedan je od standradnijih indikatoru u Forex svetu.Pored Inchimokua imamo i Coral (vrsta Average),zatim imamo pivot levele dakle Sup,Res,Pivot koji je vama poznat ukoliko ste radili Limit strategiju,i sadrži Trix indikator koji je presudan za ulazak u trejd i objasnićemo vam i zašto.

Ulaz za BUY:

Naš signal za buy je sledeći.Prvo što uradimo od 9h jeste da pratimo Trix koji se nalazi u donjem dijelu charta.Pratimo ga i onoga trenutka kada se 2 average koja čine Trix presjeku to je nas potencijalni ulaz, na engleskom mi to nazivamo i Fresh Cross. Dakle za buy pozicije nam je potrebno da average seče drugi average odozdo na gore i da budu oba zelena(misli se 2 average od Trixa).Zatim kada imamo Fresh Cross na Trixu gledamo gornji deo charta gde se nalazi Coral (Average) i ichimoku. Za buy je potrebno da u trenutku preseka Trixa imamo stik iznad Ichimokua (indikator nalik na oblak) i naravno da taj stik bude iznad Corala (Average),to je signal za ulazak u buy poziciju. No budite obazrivi i pratite Pivot linije, te ukoliko nemate prostora tj ukoliko vam je ulazak na nekom od Support ili Pivot linije preskočite ulaz.

Ulaz na SELL:

Dakle signal za sell je samo obrnut buy. Dakle Fresh Cross Trixa u ovom slučaju odozgo na dolje ,Stick ispod Ichomoku oblaka i ispod Coral linije u samom trenutku presjeka Trixa. Naravno prostor do sljedećeg Sup,Res treba da postoji.

Take Profit i Stop Loss
Strategija nema tačno definisan TP i SL kao što je to slučaj sa našom Doly strategijom.Ođe je ostavljeno na trejderima da odluče po koliko TP idu i koliki će Sl da stave. Možete raditi i 15 SL 15 TP,možete i 20 TP 20 SL a možete i SL da stavljate ispod ili iznad nekog supporta ili resistance u zavisnosti u koju poziciju ste ušli.

U folderu Cobra1 koji se nalazi na dnu posta se nalaze svi potrebni indikatori i template. Indikatore ćete prebaciti u folder Meta trader zatim Experts i zatim Indicators dakle sve što vidite
Fajl pod nazvom Cobra1.tpl ćete prebaciti u MetaTrader folder pa templates. Kada ste to uradili pokrenite platformu i učitajte Cobra1 template na sledeći način.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Cobra
« Odgovor #1 poslato: 08.03.2011, 22:41:46 »
Lepo. Znači sutra počinješ da pratiš ovu strategiju i da beležiš njene rezultate. Može ?

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 09.03.2011, 13:42:02 »
Jutros su se dva puta presjekle potrebne linije, prvi put nisam ulazio u poziciju sell jer je bilo blizu support linije,drugi sam ušao u poziciju uzevši 12 pipova, a moglo se uzeti čak 50.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 09.03.2011, 13:48:08 »
Jutros su se dva puta presjekle potrebne linije, prvi put nisam ulazio u poziciju sell jer je bilo blizu support linije,drugi sam ušao u poziciju uzevši 12 pipova, a moglo se uzeti čak 50.

Odlično Igy.

Jednu excel tabelu napravi i beleži svako trgovanje :)

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 09.03.2011, 14:42:29 »
Pozdrav Igy, ja sam takodje poceo ovu strategiju  pre desetak dana.. ali sam instalirao najnoviju verziju THV 4, pa te pitam da li zbog nekog posebnog razloga koristis prvu verziju..
Ovako izgleda THV4 .. Bolinger i ZZ87 sam dodao...
« Poslednja izmena: 09.03.2011, 14:48:02 davidsp »

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 09.03.2011, 15:29:53 »
Ne, nema nikakav poseban razlog, nisam ni znao da postoji ta novija verzija ( eto to je razlog ). Kako ti postavljaš SL i TP ovdje?
Sada sam imao novo trgovanje , otišlo je u suprotnom smjeru 10pipa gdje je bio stop loss i nastavilo dalje još 5 pipa.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 09.03.2011, 16:22:01 »
Na ovom linku je detaljno objasnjen ovaj sistem, tu je takodje i najnovija verzija..
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=127271
Verzija THV4 je veoma jednostavna za instalaciju, i sadrzi dosta zvucnih signala, tako da je idealna za one koji rade jos nesto i ne prate stalno kretanje cene..
Sto se tice SL i TP, uglavnom sada su po 10, jer me vise trenutno interesuje sta pokazuje ovaj THV sistem... a najmanji je problem kada ti cena  ode 10 pipsa u plus da stavis SL na cenu otvaranja, ili da ubacis neki trailing stop..
Bollinger sam ubacio, zbog strategije koju je opisao Sage, a ZZ87 je za pracenje Elitovih 87 pipsa..
Sto se tice Corala koji je na 60, ja ubacim jos jedan koji je na 34, a takodje treba obratiti paznju i na Trix, iako kazu da mu je divergencija najaci signal, upravo juce mi uzela SL, omasila za 50-ak pipsa..
Sve ostalo si naveo u Buy i Sell signalima u prvom postu..
Ovde takodje veoma vaznu ulogu imaju linije podrske i otpora, kao i Pivot linije...  Ja jos uvek ne mogu da disciplinovano ispratim strategiju, jer jos nemam set pravila kojih bi se pridrzavao..
Na zadnjoj strani teme http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=127271&page=1475  u postu #22113  Solversen je postavio dobar Trading plan....
« Poslednja izmena: 09.03.2011, 16:54:20 davidsp »

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 16.03.2011, 17:10:18 »
Danas je ova strategija na USD/CHF i USD/JPY davala signale bez greške dok bi na EUR/USD svaki put cijena itšla u SL.
Nažalost, ove dane ne stižem da pratim zbog velikog broja obaveza tako da za sada nisam u mogućnosti da vodim evidenciju (najvjerovatnije do kraja sedmice)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 17.03.2011, 08:26:24 »
Ovih dana kada je volatilno tržište je teško da se trguje skalpiranjem, odnosno uzimanjem manjeg broja pipa za TP jer je tržište izloženo pritiscima sa svih strana, pa su uski SL-ovi mač sa dve oštrice jer ih svaka mala reakcija na burnom stanju može dohvatiti...

Van mreže igy

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 18.03.2011, 00:08:17 »
Zahvaljujem na savjetu, i ja sam primjetio promjenu, ranije se strategija ostvarivala skoro uvijek, a sada rijetko.

A koju strategiju savjetuješ kada je ovakvo stanje ?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 18.03.2011, 00:26:10 »
Zahvaljujem na savjetu, i ja sam primjetio promjenu, ranije se strategija ostvarivala skoro uvijek, a sada rijetko.
A koju strategiju savjetuješ kada je ovakvo stanje ?

Kada je volatilnije tržište nego inače, uvek dobro prolaze break out strategije.