Autor Tema: Linije i kanali trenda  (Pročitano 3836 puta)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Linije i kanali trenda
« poslato: 27.11.2010, 18:21:30 »
Citiram:
Citat: forexsrbija
Linije trenda su verovatno najčešći oblik tehničke analize koji se koristi danas, ali su istovremeno i jedan od najslabije iskorištenih.
Ako se pravilno nacrtaju, mogu biti tačni kao i bilo koja druga metoda. Nažalost, većina trgovaca ne nacrta ih ispravno ili pokušavaju nacrtati linije na način da linije odgovaraju tržištu, umesto da naprave obrnuto.
Ako imamo to u vidu možda ne bi bilo loše posvetiti malo više prostora o ovoj temi, jer koliko sam skontao da je crtanje linija trenda vrlo individualna stvar i samim tim veća je šansa da se omaši, pogotovo ako se gleda probijanje trenda. U praksi sam naišao na razne varijante, neki uzimaju hi/low cene, neki open/close, a neki ih kombinuju u cilju povlačenja prave linije koja bi što verodostojnije pratila trend. A to isto važi i za crtanje trouglova. Znam da u bilo kom slučaju linija trenda ne bi trebala da preseca tela sveća.
Ako imate konkretne sugestije, načine kako vi povlačite linije i preporuke, samo napred.

Hvala
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Linije i kanali trenda
« Odgovor #1 poslato: 29.11.2010, 18:31:44 »
Ja koristim trend linije pa evo jednog primera (mada sam usla vec u poziciju)
Prvo krecem od veceg TF  pa ka manjem (M30,M15,M5),M5 mi sluzi za ulazak u poziciju kad svecica presece TL  a M30 za SL i TP...
Evo i slicke (nadam se da je dobra rezolucija ::))
« Poslednja izmena: 29.11.2010, 18:37:02 Branchy »

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #2 poslato: 29.11.2010, 19:34:58 »
Ja koristim trend linije pa evo jednog primera (mada sam usla vec u poziciju)
Prvo krecem od veceg TF  pa ka manjem (M30,M15,M5),M5 mi sluzi za ulazak u poziciju kad svecica presece TL  a M30 za SL i TP...
Evo i slicke (nadam se da je dobra rezolucija ::))
Lep školski primer, samo bih ti savetovao da kod indikatora osim 50, ubaciš i nivoe 30 i 70 ili 35 i 65, zavisi koje već koristiš nivoe, radi lakšeg snalaženja i čitanja indikatora.

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 29.11.2010, 19:51:46 »
Hvala  :),trudim se,tek sam u predskolskom   :-[

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 29.11.2010, 20:30:16 »
U praksi sam naišao na razne varijante, neki uzimaju hi/low cene, neki open/close, a neki ih kombinuju u cilju povlačenja prave linije koja bi što verodostojnije pratila trend. A to isto važi i za crtanje trouglova. Znam da u bilo kom slučaju linija trenda ne bi trebala da preseca tela sveća.

Nema jasnog pravila za crtanje TL. Da li ćemo pratiti samo High/Low ili Open/Close, da li ćemo pustiti neki repove, ili čak tela, da probiju TL. Cilj je da nacrtamo onu TL koju bi nacrtala većina trejdera. Jer mi sa TL pokušavamo da predvidimo njihovo razmišljanje, da bismo mogli da ih pratimo, a ne da se nađemo tamo gde većina trejdera nije otišla.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 29.11.2010, 22:28:52 »
Insert / Channels / Linear Regression.. kao pocetnik neznam sta je i cemu tacno sluzi ali mi vrlo brzo nacrta TL. Evo kako ga koristim: na H4 veliki trend obojim u crveno a na M30 manji trend u plavo pa kada posle pogledam na M30, M15 vidim kuda otprilike ide veliki trend a kuda manji...
Neznam da li je to dobro pa bih pitao iskusnije sta misle o tome..