Autor Tema: EA Tokyo open  (Pročitano 3413 puta)

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
EA Tokyo open
« poslato: 02.09.2010, 14:24:08 »
Sa frexfactory (http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=231650) možete preuzeti EA Tokyo_GBPUSD_v17a.ex4 i paramtere za njega Tokyo17_settings.zip.

EA deluje da je uspšan pošto je tema duga preko 500 strana, a započeta je u aprilu ove godine i ima dosta postova zadovoljnih korisnika. Radi samo na paru GBPUSD i koristi činjenicu da tržište prati trend između NY close i Tokyo open. Rezultati su navodno dobri, u više od 90% slučajeva i omogućavaju 50 do 100 pipa nedeljno.

Uradio sam testiranje (pošto mi je prvo testiranje uopšte treba uzeti sa rezervom). Rezultati su u prilogu u obliku slika i vide se lepi rezultati. Testirano je u periodu poslednja 4 meseca. Prvi je sa Alparija, drugi sa InstaTraderom. Dijagrami su slični, razlika u iznosima je što Insta pogrešno sračunava profit u demu (10 puta manje).

Nije mi jasno kako spred utiče i gde je u testiranju. Autor je ponudio 3 skupa parametara. Manje više daju slične rezultate. Jedino podešavanje je podešavanje vremena brokera, GMT offset.
« Poslednja izmena: 02.09.2010, 14:37:08 Tango »
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: EA Tokyo open
« Odgovor #1 poslato: 02.09.2010, 14:41:46 »
Ne mogu iz nekog razloga da ga skinem. Ako može prikači ga u mq4 ili ex4 da ga ispitam, hvala.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 02.09.2010, 15:20:52 »
Evo ex4 i parametri. Nema mq4.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 02.09.2010, 21:16:59 »
Uradio sam testiranja ponovo, pažljivije, za sva tri skupa parametara. Rezultati su sledeće 3 slike.
Polazni kapital sam zadao 500 usd, rezltati za poslednja 4 meseca su oko: 800, 1400 i 1900 usd. Vidi se postojani rast i jedan veliki pad.

Ovo mi se čini preterano dobrim rezultatom, jer se sigurno ne može tako brzo doći do tolikog uvećanja. Pošto nemam iskustva sa EA, nadam se da će neko od vas iskusnih videti i objasniti u čemu je stvar, odnosno šta možemo realno očekivati od ovoga EA.

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 02.09.2010, 22:20:13 »
Testirao sam ga vise puta i na nekoliko mesta pravi veliki minus na sl. Prakticno, pojede sav profit i deo depozita. Kod mene nije prosao sa izvornim parametrima, trebacu da ga malo ustelavam, ali ako budem imao vremena.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 03.09.2010, 09:39:07 »
Koristim ga već nekoliko meseci, ali nikako bez nadzora. Kod njega je dobro što radi po našem vremenu preko noći pa se ujutro probudiš i vidiš da li je uzeo TP ili ne.
Ako nije odmah mu spuštam na TP na ulaznu cenu jer to već nije njegov rad. Na demu mi i dalje ostaje da radi, pa nekad on zatvori TP u 13h, a to je definitivno pitanje sreće. Takođe ga ne koristim svaku noć, čim ima nekih vesti na GBP kao recimo pre 3 noći, prvog i poslednjeg dana u mesecu takođe.
Dosada sam imao 1 SL i to zato što mi je greškom otvorio suprotnu poziciju od svih ostalih (čak i na istim platformama(!?!?)).
Moram da naglasim da koristim stariju verziju i da mu dopuštam isključivo otvaranje 2 pozicije. Takođe su mi TP podešeni na 20 i 25 pipa, a ne na 22 i 50, jer sam izračunao da drugu poziciju u proseku zatvori na upravo na 23-24 pipa.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #6 poslato: 16.12.2010, 16:50:29 »
Evo gospodo statement ovog experta, testirali smo ga nepuna 4 meseca, full automatizovan, sa default podešavanjima, tj. nismo ga uopšte dirali, palili niti gasili.
Dovoljno da se dođe do zaključka, da nije vredan pažnje, uočićete da je imao jako dobre i jako loše mesece, što znači da je nekada dobro radio, a nekada loše, što ga je na kraju skoro četvrtog meseca dovelo do toga da je ukupno u blagom minusu.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #7 poslato: 16.12.2010, 17:01:50 »
Evo i statementa od verzije sličnog EA, koji je bio preteča tokyo opena i zvao se simple v7, on je bio testiran u periodu od nepunih 6 meseci.
Nažalost rezultati su takođe slični, iz statementa ćete uvideti da je i on imao svoje momente, ali je zadnjih par mecesi u konstantnom padu.
Puštali smo ga ful automatizovanog, sa default podešavanjima.
Razlika između njega i njegovog mlađeg brata je što je ovaj otvarao po dve poz, a v18 po 3, uglavnom na sličnim cenama, naravno bilo je i odstupanja.
Zaključak je sličan, odustajemo od daljeg testiranja...