Autor Tema: MQL4 vs MQL5  (Pročitano 2735 puta)

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
MQL4 vs MQL5
« poslato: 17.11.2010, 05:30:58 »
Pozdrav raja,

S obzirom da neki od vas očigledno imaju iskustva u pravljenju EA, interesuje me vaše mišljenje o tome koji jezik uzeti za učenje? Da li se nešto bitno razlikuju i koliko će po vama da "poživi" MQL4, pošto ja nemam vremenski okvir kad je izašao MT4 i kad će da MT5 izađe iz bete?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: MQL4 vs MQL5
« Odgovor #1 poslato: 17.11.2010, 08:29:25 »
Pozdrav raja,

S obzirom da neki od vas očigledno imaju iskustva u pravljenju EA, interesuje me vaše mišljenje o tome koji jezik uzeti za učenje? Da li se nešto bitno razlikuju i koliko će po vama da "poživi" MQL4, pošto ja nemam vremenski okvir kad je izašao MT4 i kad će da MT5 izađe iz bete?

Čak i veliki brokeri tek sada uvode MT4 tako da je pitanje da li će MT5 uopšte doživeti masovnost.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 17.11.2010, 08:36:59 »
Pozdrav raja,

Po nekoj mojoj proceni MT4 će se sigurno koristiti još minimum godinu dana, a sve su prilike da to bude do kraja 2012 godine. Slobodno programiraj u MQL4 i pravi EA, već postoje programi dekompajleri sa MQL4 na MQL5.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 17.11.2010, 09:48:44 »

Po nekoj mojoj proceni MT4 će se sigurno koristiti još minimum godinu dana, a sve su prilike da to bude do kraja 2012 godine. Slobodno programiraj u MQL4 i pravi EA, već postoje programi dekompajleri sa MQL4 na MQL5.

Fala za info. Hoću.  yes
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."