Parafraziracu Jesse Livermora ,koji kaze da je zapravo njegovo ''sjedenje'' (misleci na konstantan i uporan rad ) njemu donijelo novac i slavu ,a ne njegovo znanje .
Forex ,nazalost ,kao i mnoge stvari u zivotu nije nikada zavrsen ispit . To je PROCES ! Koji stalno i iznnova testira nasu disciplinu ,volju ...nerve . Trziste ne interesuje kakve ti probleme imas ,koliko si obrazovan ...ono se ne sjeca kako si juce trgovao ,i nije ga briga kako ces danas,sjutra....
Nauciti trgovanje je lako ,ali trgovati je zapravo tesko -Joel Rensnik
Moj ti je licni savjet ,da prije nego krenes sa ucenjem PA (ja to korisitim u svojem trgovanju , i postavio sam neke strategije koje se odnose na PA ) ili bilo cega drugog ,da DOBRO ,ali DOBRO proucis sa kime imas posla na FOREX , kako funkcionise Forex , kada su najblji sati za trgovanje ,zasto su to najbolji sati ? Ako imas vremena provjeriti bankarski sistem ,makar bazicno .... Kada sve to zavrsis ,onda kreces sa Psihologijom ljudi ! Pa pocnes da pretrazujes razloge zasto ljudi iracionalno postupaju iako prije postupka znaju sta treba raditi ....itd
Kada to zavrsis , onda ces znati koju strategiju da pronadjes i kako da se postavis .
u odjeljku za knjige preporucujem ''autobigrafiju'' Jesse Livermora kao obavezno stivo .