Autor Tema: Tortoise 2.2 Expert Advisor  (Pročitano 9637 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Tortoise 2.2 Expert Advisor
« Odgovor #15 poslato: 16.11.2010, 17:22:39 »
svaka cast forex srbija tim :)

evo ja ga po default za pocetak..jedan dan radi deluje interesantno, da nisam stavio veliki lot ?

Dobar ti je MM. Račun od 1.000$ - početni lot 0.01 .

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 18.11.2010, 17:45:16 »
Imam ideju kako EA Tortoise 2.2~ da bude isključivo profitabilan robot. Mislim da programski nije komplikovana stvar i da tu treba samo malo posla u programu da se još dodaju neke naredbe.
Posle bi ostalo samo na optimizaciji da se iznađe kako da robot zabeleži što više čistih pozicija (profitnih) na račun peglajućih.

Očekujem PP od svih koji znaju da programiraju.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 18.11.2010, 18:39:02 »
Možda bi mogao i ovde to da podeliš sa svima, kao što je FX team Srbija pokazao svojim primerom. Pa da svi pokušamo da poradimo na tome? ;)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 18.11.2010, 19:09:39 »
Možda bi mogao i ovde to da podeliš sa svima, kao što je FX team Srbija pokazao svojim primerom. Pa da svi pokušamo da poradimo na tome? ;)

Može, nadam se da će neko biti brz pa da dobijemo EA na testiranje.

Suština rešenja je u sledećem:

Robor otvara pozicije prema položaju MA period 55 i 21 a što se u testiranju može menjati u punom opsegu.
Problem robota je da prepozna koju poziciju da otvori u prelomima trenda i zato postoji opcija Max_Increase_Level a sve u vezi sa dupliranjem naredne otvorene pozicije na stop loss prethodne pozicije a na vrednost Increase = 2.0. Ako je posle preloma trenda dugačak suprotan trend, a EA prenese poziciju iz prethodnog trenda, onda dolazi do progresivnog uvećanja angažovanja kapitala gde lako dođe do velikih gubitaka.

Da se ovo ne bi desilo, predlažem da Max_Increase_Level ima fiksiranu vrednost 2 a da se prilikom otvaranja druge po redu pozicije istog momenta otvori i suprotna pozicija koja im a istu lot vrednost.

Evo kako bi to izgledalo:
Recimo, na silaznom trendu, koji je dugačak 120 pipa, ostala nam je iz prethodnog rastućeg trenda  buy pozicija sa lot 0.01 te će ona svakako da se zatvori na sl. Na sl prethodne pozicije sada će se otvoriti pozicija buy i pozicija sell istih vrednosti lots  i u kom god pravcu kurs da ode ova pozicija će se završiti sa nerešenim rezultatom. U momentu zatvaranja ove dve pozicije stvara se momenat otvaranja nove pozicije sa lot 0.01 ali sada je možda EA u mogućnosti da prepozna pravi trend i da otvori pravu poziciju.  Ako je trend dugačak 120 pipa i ako su nam vrednosti sl i tp 15 pipa onda u tom rasponu postoji ukupno 8 deonica od kojih bi 1-2 bile gubitne, 1-2 prazne a 4 mogu biti dobitne, dakle u zbiru imamo profit na 2 deonice ili 30 pipa a račun je uvek bezbedan.
Prednost ovakvog EA je što se može startovati poslovanje i sa nekoliko dolara na mikro računu.

Pored profitabilne vrednosti, ovakav EA imao bi izuzetne vrednosti u referal sistemu gde se, kao kod InstaForex, daje 1.5 pipa po otvorenoj poziciji bez obzira kako se pozicija završila.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 24.11.2010, 01:23:39 »
Na sajtu www.mqlhome.com smo pre nekog vremena uzeli Tortoise EA.
Cena mu je 249 $ (za članove www.forexsrbija.rs je besplatan  ;)).
Testiranja koje smo sproveli nisu nam dala zadovoljavajuće rezultate, ali u svakom slučaju ovaj EA ima odlične reference za pravljenje dobrih rezultata uz određene korekcije.
Slobodno ga testirajte i iznesite Vaše komentare i predloge kako ga učiniti boljim i profitabilnijim !
Na posao...  :odraditi:

Citat " Tanga"

Evo gledam na primer Tortoise, cela logika mu je da uporedi SMA 55 i SMA 21 na H1 i na osnovu toga da odluči da li će SELL ili BUY. Sigurno je da u nekim periodima će ostvarivati prihod, ali na duži period je gubitak vremena i para.

Hajde da unapredimo tu logiku, zar ne ?

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 24.11.2010, 09:45:20 »
Citajuci uputstva sa ovog foruma uspeo sam da testiram ovaj EA. Nije mi bio jasan deo kada treba da ucitavam istorijske podatke svi periodi su imali sive ikone samo je M30 bio u boji, i kada selektujem recimo M5 i kliknem na download krene malo i zatim nista... tako da sam radio na M30 jer tu su vec bili podaci..
A ovako izgleda Report:

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 24.11.2010, 12:05:05 »

Ja sam za. Zato od pre mesec dana pravim razne sitne indikatore i EA ove koji koji koriste proste principe da bi naučio mql i da bi dublje ušao u prirodu tržišta da bi potom napravio nešto dobro.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 24.11.2010, 16:04:52 »

Ja sam za. Zato od pre mesec dana pravim razne sitne indikatore i EA ove koji koji koriste proste principe da bi naučio mql i da bi dublje ušao u prirodu tržišta da bi potom napravio nešto dobro.

Odlično ! Ako negde zapneš, tu smo...

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 24.11.2010, 18:32:29 »
Hvala, i ja sam tu, kada dođe vreme, javljam se. Osnove ideje sam izneo u Koje elemente treba da sadrži dobar EA. U međuvremenu sam napredovao, pa povlačim nagativan stav prema martingaleu. Dobar MM i briga o bilansu stanja je ključna.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže shirbazo

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 24.11.2010, 20:25:57 »
pozdrav timu i svim clanovima

evo meni ovako radi nekih 8 dana, jeste default neki,ima i plusa,predlog koji mogu da dam je da mu se jos izostri ulazak u poziciju..

Van mreže felix

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 11.01.2011, 22:57:53 »
Cao ste ljudi..
Evo ga statement Tortoisa koji kod mene radi skoro mesec dana.
MM je malo los ali na Demoracunu se sve moze ;D...

Mislim, kada bi mu se ubacilo da ulazi svaki put i u suprotnu poziciju da bi bio jos profotabilniju.

Van mreže felix

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 11.01.2011, 23:00:56 »
ovo sa zaboravio, jos sam svez ;D

Van mreže felix

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 11.01.2011, 23:25:35 »
Ovo je Tester od 1.1.2006-8.10.2008
dalje mi je blokirao komp....  >:(

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #28 poslato: 12.01.2011, 12:20:30 »
Lepo sve to izgleda na kraju, ali u nekim momentima ima drawdown od 30%, što na realu ne bih baš voleo da vidim... kao ni TOLIKE lotove :)