Autor Tema: Break even point  (Pročitano 26217 puta)

Van mreže trut

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Break even point
« poslato: 10.05.2014, 16:46:12 »
 Nasao sam sta znaci break even point, zatvaranje pozicije bez profita i bez gubitka, ali ne znam da li se moze primeniti na MT4 platformi. Pomoglo bi ako je neko primenjivao..., pa da mi prenese svoja iskustva... Unapred hvala...

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Break even point
« Odgovor #1 poslato: 11.05.2014, 21:45:30 »
Nasao sam sta znaci break even point, zatvaranje pozicije bez profita i bez gubitka, ali ne znam da li se moze primeniti na MT4 platformi. Pomoglo bi ako je neko primenjivao..., pa da mi prenese svoja iskustva... Unapred hvala...

Prvo, dobrodošao, pošto vidim da ti je ovo tek 2. post na našem forumu, a nadam se da će ih biti još bar 2222.
Drugo, nisam siguran da razumem dobro pitanje jer se BE može primeniti na puno mesta, pa mi nije baš najjasnije za šta konkretno pitaš u vezi MT4 platforme.

Ako te zanima kako u praksi to izgleda, uzmi na primer opciju da otvoriš jednu BUY poziciju koja ti ode u minus 50 pipa i u tom momentu otvoriš još jednu BUY poziciju sa istom veličinom trgovanja i tada se tržište promeni u tvom smeru. Dakle, ako ode 25 pipa gore, prva pozicija će biti -25, a druga +25 pipa, odnosno ako zatvoriš na toj ceni, ti ćeš biti na Break Even-u, tj. na nuli. Ovo sve naravno u idealnom slučaju, ne računajući spread, swap i sl.

Ako te nije to zanimalo, ti me slobodno ispravi i pitaj šta te zanima...

Van mreže trut

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
Odg: Break even point
« Odgovor #2 poslato: 11.05.2014, 23:04:51 »
     Bolje vas nasao, vec sam puno naucio samo citajuci postove na forumu a nadam se da cu jos mnogo toga nauciti kroz dijalog sa forumasima...
      Vezano za BEP, gledajuci neka predavanja, razumeo sam da je BEP nesto sto se postavlja nakon otvaranja pozicije slicno kao Stop loss ili Take profit. Smisao je da ako cena krene u dobrom smeru pa se nakon 40 tak pipsa pocne vracati..., sistem automatski zatvara poziciju pre nego sto ode u minus. Zanima me da li takva opcija postoji za MT4 platformu.