Autor Tema: Simple PA trading  (Pročitano 6831 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Simple PA trading
« poslato: 16.02.2012, 16:26:13 »
Pozdrav  svima,

Kao  sto ste  vec  navikli, jednostavne strategije su  one  koje  preferiram. Zato  predstavljam  jos  jednu  jednostavnu strategiju.

Strategija  se  izvodi  na  H1  ili D1,  mada  moze  da  se  izvodi  na  bilo  kojem  TF i zavisi  od vasih  preferencija.

Ja  cu  se  fokusirati  na  H1,  ali  su  pravila  ista  na  bilo  kojem  TF.
 Strategija koristi  jedan  parametar -  Reversal Bars /  svijeca  koja  se  preokrene.

Naime, trazimo  svijecu koja se nakon  zatvaranja  predhodne  svijece trgovala  na  vecoj  cijeni  od  otvaranja i postigla  odredjeni  HIgh (  Higher  High) ,  ali  nije  imala  snage  da  se  zatvori  pozitivno  vec  se  okrenula  i  zatvorila  negativno (  manje  od  otvaranja). 
Ulaz  je,  u ovom  slucaju,  SELL  na  Break   od  LOW, posmatrane  svijece.
Ista  pravila  vaze za BUY  signal,  kada je svijeca  napravila  LOW ,  ali  nije mogla   da  zatvori  nego  se  okrenula  i  zatvorila  pozitivno.  Ulaz  u  ovom  slucaju  bi  bio  na HIGH  od  te  posmatrane svijece.

Postoje  2  nacina  za  SL. 

Prvi  je  postavljanje  SL  na  suprotnu  stranu  od  proboja  posmatrane  svijece .
  Drugi,  na  LOW/HIGH  od  one  svijece  koja  probije   nasu  posmatranu  svijecu.

TP je individualan.   MOzete  postaviti  RR  - 1:2,  1:3  ..itd.  Zavisi od  toga  koliko  zelite  da  ostanete  u  trejdu.

Preporuke:

Ovaj  sistem odlicno  funkcionise  bez  ijednog  indikatora,  ali vi odlucite  sta  zelite.  Za  vise  informacija (ko zna  engleski), moze  pogledati  link  FF  http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=340503

Takodje,  moje  preporuke su  da ne uzimate  sve trejdove. Najbolje  je  da  vasa Svijeca ima  ''prazan prostor''  sa  svoje  lijeve  strane.  To  znaci,  da je  njen  rep, koji  se  formirao,  ili HIGH  ili  LOW  za unazad  makar  4  svijece. Najbolja  je  situacija  ako  je  taj  rep  formiran  na HIGH/LOW  od  citavog  dana.
Takodje,  izbjegavajte  otvaranje pozicija poslije  7  pm,  jer  je  trziste  jako ''tanko''  i  jedan  nazumice  pokret  vas moze  izbaciti  iz  trejda  ili  aktivirati  pogresnu poziciju.

Parametri  koje  postavite  kao  ulaz  vase  svijece,  su  validni  u oba  smjera.  To  znaci,  ako  je  pravilno formirana  svijeca i  vi  ste usli  BUY/SELL  i  onda  se  cijena  preokrenula i  pokupila  vas  SL, vi i dalje  mozete uci  u  poziciju.   Isto  vazi,  ako  je  prvi  signal  fake,  pa  ond a krene  cijena  u  vasem  smjeru.

U  svakom  slucaju,  strategija  je jako robusna  i  podesna  indivudualnim podesavanjima. 

Srecno !

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
Odg: Simple PA trading
« Odgovor #1 poslato: 16.02.2012, 16:55:16 »
evo  neki  primjeri  od  maloprije ...
Poslednja  EUR/USD se ne  kvalifikuje po pravilima. Medjutim,  imamo  jasne  signale na  GBP/USD, USD/CHF  ..pa  mozemo  zakljuciti  neke  korelacije. Naravno,  sve je individualno.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 16.02.2012, 17:02:14 »
Zaboravio  sam dodati  jos  jedno pravilo.  U  slucaju,  kao  sa  slike  USD/CHF koje  sam  maloprije  postavio,  vijdecete  da  prije  svijece (Reversal) stoji  svijeca  BULL  koja  ima gotovo  isti  vrh  kao  i  nasa  Reversal  Svijeca. Ovu situaciju, nazivamo ''Dead End''  , ili  prema starijoj  verziji  Candle stick-a - ''Dark Cloud'' .     U  svakom slucaju,  i  to  je   validan   signal .

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 16.02.2012, 19:40:25 »
Dobra je to stvar, na kraju sve se i svodi oko PA, nikakvih indikatora..

Pokusavam da sto bolje naucim da "citam" svece, tj. da prepoznam kada preovladjuju kupci(bulls) a kada prodavci(bears), ali u realnom vremenu mi je prilicno tesko da prepoznam tako nesto. Mnogi i zaboravljaju za cega na kraju i sluze svece, upravo za to bulls vs bears.

Samo nastavi markot, mnogo nam pomazes.
Pozdrav

Van mreže RKFx

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 16.02.2012, 20:49:58 »
Cao svima. Super strategija, koristio sam se slicnoj pre dve godine,a i sada ponekad,  samo sto umesto sveca koristio sam barove i to tako sto se pronalazilo ekstremume prvog i drugog reda, i pod pretpostavkom da se formirao ekstremum ulazilo se u poziciju, fakticki isto to sto je i markot predstavio. Jedino sto sam je ja koristio iskljucivo na dnevnim barovima i na grafikonima od 8 sati (H8) a pratio poziciju na barovima od 20 minuta.Po mom misljenju na H1 sam imao puno laznih signala.
« Poslednja izmena: 16.02.2012, 21:03:39 RKFx »

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 16.02.2012, 21:04:38 »
 ono shto se meni svidja kod ove strategije (kao i kod vecine markotovih) jeste  shto mozhe da se proveri kroz istoriju koloiiko je  profitabillna

Van mreže RKFx

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 16.02.2012, 21:15:01 »
Na brzinu sam predstavio kako izgledaju Ekstremumi 1 i 2 reda....

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 16.02.2012, 21:37:53 »
Mnogo lijepa strategija, jedno vrijeme sam trejdao gotovo identično, to je ulaz po Bill Wiliamsu tj. ulaz broj 1, čekate da cijena pada da su svieće crvene onda čekate sledeću da se zatvori u gornjoj polovini svog tijela a to je jedina razlika znači nemora promjeniti boju nego samo da se zatvori u gornjoj polovini svog tijela i u sledećoj ulazite buy.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 16.02.2012, 23:33:47 »
Generalno,  ideja  je  reversal  bar.  Sve  ostalo  je  praksa! 
 Na  vecim  TF npr:  4H, 6H, 8H ...problem je  kod  brokera,jer  svijece  se ne otvaraju u  istom  vremenu. Kod  H1,  razlika  je neznatna  i  manji je  SL.  Takodje, na  manje TF  imacete vise ulazaka...ali i puno  vise  stresa. Naravno,  neka  svako  izabere  kako njemu odgovara, na kraju  je  to najbitnije. Jedan  danasnji dan sa  ovom strategijom, i  pri  formiranim ''optimalnim''  uslovima,  moze nadoknaditi  sitne  gubitke. Takodje,  ako koristite  ostale  strategije  ovo  moze  biti  dobra dopuna. Jedna nedeljna  strategija,koju  koristim, generisala je  prilicno pipseva ...medjutim, da  sam  ignorisao novonastale  situacije, ostao bih bez  80%  profita. U  svakom  slucaju, nemoguce  je  trgovanje  opisati  u jednoj strategiji, i postaviti sve  mehanicke parametre.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 02.03.2012, 17:35:35 »
Koliko vidim do sada, redje daje signale ova strategija, ali jasna je u potpunosti, ceka se preokret bulls/bears. Imam neka pitanja sto se tice same strategije, da li ulazis u poziciju protiv trenda ako se pojavi reversal bar, ili samo u smeru trenda, i da li bi ovo na slici bili validni signali?

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 02.03.2012, 19:58:04 »
Pozdrav  svima,

Parametri  koje  postavite  kao  ulaz  vase  svijece,  su  validni  u oba  smjera.  To  znaci,  ako  je  pravilno formirana  svijeca i  vi  ste usli  BUY/SELL  i  onda  se  cijena  preokrenula i  pokupila  vas  SL, vi i dalje  mozete uci  u  poziciju.   Isto  vazi,  ako  je  prvi  signal  fake,  pa  ond a krene  cijena  u  vasem  smjeru.

Srecno !

Da,  svakako.   

Signali  na  slici  su  validni,  ali  valja   filterisati. To  je  naravno  individualna stvar.   MOzete  povezati  ovu  strategiju  sa Dan LOd-  strategija ,  ili  je  dodati  strategijama  u  svom  postojecem  arsenalu. Poenta  je  u  istrazivanju ;)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 02.03.2012, 20:36:56 »
@markot
slazem se.
ja koristim mnogo strategija. imam jednu osnovnu i jos ne znam ni ja koliko drugih koje dopunjuju osnovnu + za sve tipove trzista za sva doba dana, doba godine...
Momentum counts.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 02.03.2012, 21:16:41 »
Naravno, jedna drugu krpi, a samo poznavanje necega kao sto je ovaj nacin citanja sveca je dobra stvar, da li za ovu strategiju ili implementirati u bilo koju drugu.

Van mreže RichieRich

• Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 03.07.2013, 14:27:41 »
Pozdrav svima.
Volio bih da mi neko objasni kako tačno ulazimo u poziciju nakon obrnute svijeće dali se postavlja pending ili se ručno otvara, pošto obično nisam u mogućnosti da postavim pending jer naredna svijeća posle obrnute često prođe visinu za ulazak u buy ili sell?