matematika je prosta - ulozis 1 da bi zaradio 2
koja je verovatnoca da padne na novcicu glava ili pismo ?
50%
tako da uz zakon velikih brojeva koliko god puta da bacis doci ce do 50%
ako dobijas 2 a ulazes 1 i trujes 20 dana mesecno 12 meseci to je 240 ulozeno - rizikovano
ako sve dobijes onda je zarada 480
ako sve izgubis onda je gubitak 240
ako izgubis 50% to je 120 i dobije 50% to je 240, onda je zarada 120 a nije 0 i nije u minusu
cak i da izgubis u tih 240 trgovanja vise nego sto dobijes - vise trejda - sve dok si dobio1 trecinu ili 33% od tih 240 trejda ti si na 0 - ne gubis nista
ako i posle 160 trejda izgubis 160 a posle sa 80 zaradis 160 profit je 0
e sad u trenucima kad gubis javlja se panika - i rade nervi i opet panika - pa ide nada - pa panika pa ocaj i onda przenje racuna
...
jedino 1 godina moze da se gleda kao merilo
a na mesec dana se samo prati kako se stvari razvijaju
Sasvim mi je jasan princip MM do ovog dela. Isto kao kod preduzetnika. Moras biti vise u + nego u - da bi opstao. Izgleda prosto ali 2/3 firmi se zatvorilo u poslednje vreme - mi bi ovde rekli spalili racun i to je potpuno tacno. Primer : ako zatvarate firmu dok ste na godisnjem odmoru treba da ukalkulisete u cenu robe ili usluga oko +9% koja postaje zarada tek kad krenete na odmor. Ako to ne uradite posle par godina verovatno ste sprzili firmu - racun i neces znati zasto - verovatno ces da okrivis drzavu - provajdera.
Ono sto mi nije jasno a to se stice iskustvom je gde vi primenjujete MM pravila ?
Znaci li da SL treba da bude 2x manji od TP 10SL/20TP primer. Uvek ? Posto citamo indikatore i vesti ni ulaz teoriski nije 50%-50%. Valjda ide malo i u nasu korist ?
Imate li neki primer iz svoje trgovine kako i gde postavljate odnos rizik - zarada.
U nekoliko trgovina na live racunu sam postavljao kontra primer: 3x0.1lot 16 SL a 8 TP. Imao sam srece i proslo je par puta bez gubitka. Nagrada 24 moguc gubitak 48.
Sta vi radite u slicnim situacijama.