Imam jedno pitanje ako neko moze da mi odgovori i da li se nekom slicno nesto desavalo sa brokerom. Imao sam danas dva sell ordera eur/usd postavljena u razlicito vreme i na oba me je izbacio sl u razlicito vreme, medjutim na jednom mi je zatvorio 5 pipa iznad mog SL na drugom skoro 7 pipa iznad mog SL. U pitanju je ECN broker, da li je to normalno ili se radi o kradji? To se desavalo oko pola 11 i 11.
Ovo ima veze sa BID/ASK i nalogom. Kada otvaramo sell order,otvaramo ga po BID cijeni a zavtvara se po ASK cijeni . Cijene na grafiku su obicno u BID ( koji je manji ) dok je ASK veci. Vazi i obratno pravilo.
Kod mojeg brokera (Dukascopy) imate mogucnost da odaberete po kojoj cijeni ce se zatvoriti SL ,ili otvoriti pending order ( BID ili ASK) . Dodajmo trenutnu volatilnost -odnosno sirenje Spreed-a , i eto zatvorena pozicija.
Medjutim, MT4 , kao sto je dosta puta naglaseno na sajtu, ima mehanizme za malverzaciju.
Kada je jako volatilno trziste, recimo prilikom internvecija CB, i kod mojeg brokera se desava sllipage i do 15 pipa. Bez obzira, da li je pending order, SL ili TP.
Januara ove godine, imao sam 5 pending ordera na 5 yen para, od kojih su mi aktivirana 2 sa profitom od 600 pipa, i sigurnim gubitkom jos 1200 pipa jer mi nisu aktivirana 3 para. Sllipage je bio podesen na svih 5 parova na 5 pipa, ali jednostavno nije bilo offer-a na toj cijeni
(