Autor Tema: Sumnjiv potez brokera  (Pročitano 5924 puta)

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Sumnjiv potez brokera
« poslato: 10.12.2011, 10:03:24 »
U cetvratak 8.12.2011. na paru USD-JPY cena je oko 14:30h po nasem vremenu dotakla cenu od 77.10 - 77.12(zavisi od brokera do brokera) . Medjutim kod brokera kod koga sam trenutno , desilo se , da nalog u buy limit na ceni od 77.15 nije aktiviran (spred je 1pips) .
E sada, kada gledam chart na M1,M15, cena nije dolazila do tog nivoa nego je bilo 20-ak pipsa iznad, a na  TF M5,M30,H1 ,H4 vidi se da je cena bila na 77.10 .

« Poslednja izmena: 10.12.2011, 10:05:51 urosh1 »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Sumnjiv potez brokera
« Odgovor #1 poslato: 10.12.2011, 11:00:30 »
U cetvratak 8.12.2011. na paru USD-JPY cena je oko 14:30h po nasem vremenu dotakla cenu od 77.10 - 77.12(zavisi od brokera do brokera) . Medjutim kod brokera kod koga sam trenutno , desilo se , da nalog u buy limit na ceni od 77.15 nije aktiviran (spred je 1pips) .
E sada, kada gledam chart na M1,M15, cena nije dolazila do tog nivoa nego je bilo 20-ak pipsa iznad, a na  TF M5,M30,H1 ,H4 vidi se da je cena bila na 77.10 .

Žali se dotičnom brokeru.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 11.12.2011, 23:36:55 »
Meni se slicna situacija dogodila, ali na EURUSD, kupio sam po nepostojecoj ceni, a jos je bio izbacen i reqote, pa se cena odjednom sjurvala, kasnije sam proverio da te cene taj dan nije ni bilo, najvislji vrh je bio za 2 pipsa manji od cene po kojoj sam ja kupio.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 11.12.2011, 23:52:29 »
Meni se slicna situacija dogodila, ali na EURUSD, kupio sam po nepostojecoj ceni, a jos je bio izbacen i reqote, pa se cena odjednom sjurvala, kasnije sam proverio da te cene taj dan nije ni bilo, najvislji vrh je bio za 2 pipsa manji od cene po kojoj sam ja kupio.
Spread?

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 12.12.2011, 00:28:54 »
Spread?

Nije, ne bih to pisao da nisam siguran :)

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 12.12.2011, 00:30:21 »
Bio je demo racun, tako da nisam se potresaso, jer platforma od tog brokera mi sluzi da isprobavam sta mi treba na demo nalogu.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 14.12.2011, 18:00:43 »
Mnogi se zale na kocenje platformi,danas sa primetio nesto sto ukazuje da bi smo sigurnije trgovali da ne bi dolazilo do kocenja i ostalog ,nama trejderima treba velika brzina interneta,ajde ovako pogasite sve otvorene grafikone, u prozoru levo gde su prikazane sve valute pale se i gase velikom brzinom,sat kad pogledate tada bukvalno ni sekundu ne propusti to jeste zakoci,kada postavite 10 grafikona sa valutama vrlo malo se uspori kretanje cena i vremena ,ali zato kada pocnemo postavljati indikatore pa jos ko zna kolko na svakom grafu,pogledajte tada kakvo je kocenje cena levo u prozoru i kako sat koci.ZAto da se to nebi desavalo potrebne su velike brzine internet prenosa.Probajte i pogledajte.Bilo koju platformu kada nakitim sa indikatorima koci.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 14.12.2011, 18:10:08 »
Mnogi se zale na kocenje platformi,danas sa primetio nesto sto ukazuje da bi smo sigurnije trgovali da ne bi dolazilo do kocenja i ostalog ,nama trejderima treba velika brzina interneta,ajde ovako pogasite sve otvorene grafikone, u prozoru levo gde su prikazane sve valute pale se i gase velikom brzinom,sat kad pogledate tada bukvalno ni sekundu ne propusti to jeste zakoci,kada postavite 10 grafikona sa valutama vrlo malo se uspori kretanje cena i vremena ,ali zato kada pocnemo postavljati indikatore pa jos ko zna kolko na svakom grafu,pogledajte tada kakvo je kocenje cena levo u prozoru i kako sat koci.ZAto da se to nebi desavalo potrebne su velike brzine internet prenosa.Probajte i pogledajte.Bilo koju platformu kada nakitim sa indikatorima koci.
Kad ga zagusim sa EA plus indikatori vreme stoji 3-4 pa i vise minuta probam sa ponovnom analizom servera malo se oporavi pa jovo nanovo.Kolko para tolko muzike

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 14.12.2011, 19:39:03 »
Kad ga zagusim sa EA plus indikatori vreme stoji 3-4 pa i vise minuta probam sa ponovnom analizom servera malo se oporavi pa jovo nanovo.Kolko para tolko muzike

Morate s vremena na vreme da očistite History foldere u vašim platformama. Da ne bi došlo do zagušenja i uopšte manjka mesta na vašem hardu.

Ko ne zna, one se nalaze uglavnom na C:\Program Files\MT4 platforma\History\

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 14.12.2011, 20:38:04 »

Morate s vremena na vreme da očistite History foldere u vašim platformama. Da ne bi došlo do zagušenja i uopšte manjka mesta na vašem hardu.

Ja to nikad nisam cistio,neznam dal u Histori brisem sve MT4 platf,pa ih iznova instalisati ili kako vec??

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #10 poslato: 14.12.2011, 22:49:57 »

Ja to nikad nisam cistio,neznam dal u Histori brisem sve MT4 platf,pa ih iznova instalisati ili kako vec??

Ne brišeš MT4 iz history, nego history iz MT4 platformi. I nema potrebe za ponovnim instaliranjem.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 15.12.2011, 09:47:45 »
Broker je ipak ispravio gresku iako je prvi put poslao mail da ta cena nije postojala !!!

Inace u medjuvremenu sam doziveo jos jednu gresku brokera(sada drugi broker ) za koju nemam konkretan dokaz.

Naime ja sam postavio zahtev za withdraw, i potom iskljucio naravno sve pozcije, kao i naloge na cekanju. Medjutim danas pogledam, meni ti nalozi na cekanju zavrsili u minusu !!!

Sad sam se prepirao sa njima, jedino sto imam je mail za withdraw ,koji je stigao 2h pre nego sto su oni aktivirali taj nalog na cekanju(tj cena ga aktivirala ).
« Poslednja izmena: 15.12.2011, 09:49:43 urosh1 »