Dali ce dolaru ili evru doci kraj?
Ne vidim zasto nebi, danasnja svetska ekonomija se zasniva na moci, spekulacijama i licnim interesima pojedinaca i ne postoje prepreke za sprovodjenje zacrtanih ciljeva. Onog trenutka kad evro ili dolar ne bude odgovarao ljudima koji "imaju kontrolu" bez problema ce biti zaobidjeni, to su isti ljudi koji sad resavaju tamo neke duznicke krize koje su takodje oni i izazvali.
Dobar primer je Grcka, kriza koja je nastala zbog ucenjivanja i uslovljavanja se resava na isti nacin na koji je i nastala, jos su smesnije reakcije na pojedine poteze koje se svode na: "smanjice plate(grci), broj radnih mesta i povecati poreze a mi cemo im dati kredit koji nece moci da vrate isto kao sto ne mogu ni ovaj sad, eto spasili smo Grcku aj sad euro malo gore"
A sto se tice "sigurnih utocista" tesko da se moze reci da te male zemlje diriguju icim, pre svega ne mogu da diriguju ni svojim valutama kao sto to rade "svetske sile", slobodno se moze reci da im je to nametnuto i da opet postoji odredjena grupa ljudi koja i to kontrolise.
Ukratko receno za mene tu vise ne postoji logicno i nista me ne moze iznenaditi a to se iz dana u dan sve vise pokazuje na samoj berzi.