Pozdrav markot
Koliko ja vidim, mi raspravljamo sta je starije, koka ili jaje
Primetio sam da si mi pojedini misli izvukao iz konteksta
Nema veze.
Ovako, ja mislim da se tehnologija i sistem prozimaju i definitivno uticu jedno na drugo ali ne u toj meri u kojoj podrazumeva tvoja recenica koja mi je zasmetala
(ili sam je ja bar tako razumeo). Zato ja mislim da su se prosto tako kockice slozile a ne da je trzisna ekonomija sa svojih "90%" zasluzna za tehnoloski razvoj. Opet, to je ona prica, da li je genije napravio situaciju ili je situacija napravila genija
. U svakom slucaju, uverenja sam da ce tehnika i tehnologija da odigraju kljucnu ulogu u formiranju buduceg sistem
. Upravo zato sto inteligentno postavljeni sistemi zamenjuju ljudski rad, kao na primer EA u forexu
Mozda si primetio da cesto pisem "ja mislim", to je zato sto sam skromnog znanja pa ne mogu da ti navedem ni jednog Nobelovca koji je obradio ovu temu i da se pozovem na njegov rad
Mada sam potpuno razumeo to da trzisna ekonomija nije optimalna i zasto nije kao i tvoje objasnjenje utemeljeno na radu Nebelovca Josepha Stiglitch-a.
Kada sam pominjao skretanje sa teme mislio sam na to da se na forumu 99% reci vrti oko pipseva
A ovo je dobar pokusaj da se to malo promeni i da se pocne diskutovati i o teoriji
U svakom slucaju, posto znam da u trzisnoj ekonomiji veliki jedu male, zalazem se za udruzivanje bar znanja ako ne i kapitala nas sitnih, cisto radi opstanka (cast izuzecima koji sebe vec smatraju velikim
Zato sam na forumu, zato imam zelju da ostane najjaci, zato polemisemo