Autor Tema: PAMM - account  (Pročitano 5105 puta)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
PAMM - account
« poslato: 06.12.2011, 12:17:44 »
Pošto sam tražilicom pretražio forum i nisam našao ništa o ovome otvorio sam ovdje temu pa ako treba neka ju moderatori presele di misle da bi trebalo.

Na Liteforexu sam naišao u opcijama na ovu vrstu računa. Nisam baš načisto što i kako ovo radi ali osnovne stvari sam shvatio.

PAMM- acount je u stvari vaš račun(menađerski) ako ga otvorite te se na njega mogu vezati ostali trgovci(investitori) i dijeliti vaš profit odnosno gubitak. Investitor otvara isto PAMM account ali investitorski.

Da bi otvorili PAMM acount minimalna uplata je 200$ na vaš osobni odnosno menađerski account, dok investitori mogu ulagati i vrlo male iznose od 1 $.

Ako netko zna nešto više od ovoga slobodno neka malo opširnije iznese.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
Odg: PAMM - account
« Odgovor #1 poslato: 06.12.2011, 13:21:04 »
Ovde imas nesto slicno ili ti isto http://www.forextrade.rs/partnerstvo/
KUM, pobednik

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 06.12.2011, 14:09:54 »
Nisam siguran da je to to , no pošto kod admirala to nisam otvarao a ni pokušavao kod njih raditi nemogu ni previše komentirati.

Ovde imas nesto slicno ili ti isto http://www.forextrade.rs/partnerstvo/

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 12.01.2012, 11:33:09 »
Pošto sam tražilicom pretražio forum i nisam našao ništa o ovome otvorio sam ovdje temu pa ako treba neka ju moderatori presele di misle da bi trebalo.

Na Liteforexu sam naišao u opcijama na ovu vrstu računa. Nisam baš načisto što i kako ovo radi ali osnovne stvari sam shvatio.

PAMM- acount je u stvari vaš račun(menađerski) ako ga otvorite te se na njega mogu vezati ostali trgovci(investitori) i dijeliti vaš profit odnosno gubitak. Investitor otvara isto PAMM account ali investitorski.

Da bi otvorili PAMM acount minimalna uplata je 200$ na vaš osobni odnosno menađerski account, dok investitori mogu ulagati i vrlo male iznose od 1 $.

Uskoro otvaram PAMM account pa ću otvoriti novu temu u kojoj ću trgovanje popratiti s povremenim statementima.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 22.04.2012, 21:55:37 »

Uskoro otvaram PAMM account pa ću otvoriti novu temu u kojoj ću trgovanje popratiti s povremenim statementima.

Kako ide, nema te dugo? Imaš li kakav statement, da li si otvorio PAMM račun da se uloži koji € ?

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 23.04.2012, 01:06:07 »
http://www.earnforex.com/pamm-forex-brokers/

evo gde sve moze da se otvori pamm racun
inace to je skracenica od Percent allocation management module - Wikipedia gde trejder ima pamm racun i svi investitori koji zele da uloze kod doticnog trejdera imaju svoj racun, trgovanje traje odredjeni vremenski period 
, pa se posle toga deli profit procentualno investiciji...
Momentum counts.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 23.04.2012, 10:44:50 »
http://www.earnforex.com/pamm-forex-brokers/

evo gde sve moze da se otvori pamm racun
inace to je skracenica od Percent allocation management module - Wikipedia gde trejder ima pamm racun i svi investitori koji zele da uloze kod doticnog trejdera imaju svoj racun, trgovanje traje odredjeni vremenski period 
, pa se posle toga deli profit procentualno investiciji...

Ovo što si napisao ''i svi investitori koji zele da uloze kod doticnog trejdera imaju svoj racun'' nije PAMM nego MAM račun (Multi Account Manager) ili takozvani Master račun sa kojeg account manager tj trejder upravlja sa ostalim računima investitora, razlikuje se od PAMM računa u mnogo stvari iako mnogi brokeri tvrde da je to isto. Na PAMM računu investitori nemaju svoj racun nego se registruju interno kao investitori kod određenog menadžera. Na MAM računu ti nemožeš recimo za određeni trejd da neuđeš u poziciju pojedinim investitorima dok na PAMM računu to možeš recimo jednostavno imaš listu investitora i samo isključiš neke od njih iz današnjeg trejdanja. Takođe na PAMM računu ti hoćeš da pogasiš trejdove kod određenih investitora a ostale da ostaviš to možeš bez problema i tvoja platforma odmah preračuna lot proporcionalno iznosu novca na računu a na MAM računu ili svima gasiš ili nikome. Na PAMM računu ako imaš otvorene trejdove i neko povlači svoj novac tebi se lot smanji srazmjerno iznosu koji je dotični povukao dok na MAM to nemože. MAM računi su obično na Meta trader platformi i to je jedina prednost, možeš da radiš sa EA dok PAMM nisu. Registruj se demo na Dukascopy PAMM pa ćeš da vidiš šta je to i kako je ogromna razlika i na PAMM klijent nema svoj račun u vidu platforme nego ima samo izvještaje u trader room dok na MAM on otvara račun i ima platformu sa investor pass sa koje posmatra trejdove.
http://www.dukascopy.com/swiss/english/forex/management/open_demo_pamm_account/