Autor Tema: Sveti gral?  (Pročitano 3639 puta)

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Sveti gral?
« poslato: 25.07.2011, 15:15:37 »
Danas se na internetu mogu pronaci mnogi trejderi koji prodavaju svoje super profitabilne sisteme, strategije i indikatore.
Ono sto razumem i podrzavam je javno izlaganje takvih stvari i edukovanje drugih o do sad razradjenom sistemu u nadi da ce kroz feedback i ideje ljudi koji testiraju sistem imati vece sanse za unapredjenje tog sistema.

E sad ono sto meni bode oci je komercalizacija tih sistema, nebitno dali je u pitanju prodaja gotovog proizvoda, live webinar ili trening 1 vs 1.
Zasto bi neko prodavao super profitabilan sistem(inace za neverovatnih 99$ samo ukoliko se javite u narednih 15 minuta) ako je i sam kreator sistema naveo da garantuje 20,50 ili koliko vec % uvecanje racuna na mesecnom nivou?

Ja licno komercijalu zaobilazim u sirokom luku zato sto ne razumem zasto se ljudi cimaju za male pare ako vec imaju sistem koji ce im doneti bogatstvo?
Da zakljucim, mene zanima misljenje drugih zasto se ti sistemi naplacuju kad su i sami stvoreni da donose profit i dali se vredi uopste truditi i testirati takve stvari?

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Sveti gral?
« Odgovor #1 poslato: 25.07.2011, 16:22:26 »
Moj neki utisak je da ljudi:
- prodaju maglu, nemaju ništa osim agresivnog marketinga pa ko se upeca upeca ili
- neku bazičnu stvar koja se može naći/naučiti besplatno negde na internetu upakuju u knjigu, kurs...(tipa kako se instalira MT) pa opet ko se upeca upeca
- imaju neki sistem, ea... koji ima potencijala, ali naravno ne prodaju verziju koja je stvarno profitabilna, već neku bledu kopiju koja može na backtestu da da možda pozitivan rezultat ali je daleko od prave stvari (pade mi na pamet Wallstreet EA na primer).
« Poslednja izmena: 25.07.2011, 16:24:07 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 25.07.2011, 16:54:46 »
Nebih ja to nazvao agresivan marketing, vise mi lici na top shop za domacice.

I ne mislim da postoji ea koji ima potencijala, trziste se konstantno menja i samim tim je potrebno i taj ea menjati, tako da je moja topla preporuka svima da zaobidju eksperte posto ce im neke osnovne stvari proci pored nosa a da ih ni ne primete.
SuperFx dosta potencira experte ali on je covek koji razume trziste i koji pravi ea samo da bi sam sebi olaksao primenu sistema koji razume i koji ce znati da promeni i prilagodi kad trziste to bude zahtevalo.
Sumnjam da bi opstao toliko u ovom poslu da se odmah bacio na koriscenje gotovih komercijalnih i nekomercijalnih experata.
Znaci moja preporuka je da se bilo koji ea koristi samo ako postoji puno razumevanje na koji naci funkcionise i ako je bas neophodan.

I jos nesto mimo teme, vidjam dosta primenu raznih paterna, linija, brojeva, zivotinjskih oblika i sl
I nemam nista protiv toga, i sam se oslanjam na neke, ali mislim da malo znaci gledati razne paterne ako ih ne mozes objasniti recima, oni predstavljaju psihu investitora i kao takvi se trebaju i tumaciti.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 25.07.2011, 17:33:31 »
Mislim da skoro svi imamo slicno misljenje oko toga.. Znamo da ne postoji, niti moze da se napravi savrsen sistem, ali zato ima mnogo kombinacija i mnogo sistema, koji na disciplinovan nacin omogucavaju koji procenat vise uspesnih trgovina..

- Takodje sam sistem nije dovoljan za uspeh.... jer vestiji trejder ce i sa losijim sistemom da bude bolji od nekog trejdera koji radi sa boljim sistemom.. ali svi zele da odmah u startu imaju tu prednost i tu je sada ta zamka, a to je potraga za sto boljim sistemom.... i cim postoji traznja eto odmah prilike za zaradu.. a ta zarada ma koliko izgledala mala moze da bude itekako velika.. a najvaznije od svega je da je sistem napravljen samo jednom, dakle prodaju se kopije.. i takodje ovde nema STOP LOSS vec samo TP..  :)
Prevedeno na nalog to bi izledalo ovako.. zamislite da ste postavili nalog koji nikako ne moze da pokupi SL.. a cena svaki put kada predje preko njega, kupi TP....  zar ne deluje idealno.. a kada cena ode suvise gore ili dole vi postavite nov nalog ili prevedeno: napravite nov sistem jos bolji, za te nove uslove...

- Zasto svetske zvezde koje su postigle neki uspeh, bilo u sportu ili umetnosti prihvataju sponzore i reklamiraju njihove proizvode.. pa to je isto deo zarade na popularnosti i to lake zarade..

- Zamislite da neko krene sa 1.000e i za par godina napravi 100.000e sa nekim svojim sistemom.. ako bi na pravi nacin izreklamirao svoj sistem.. sa prikazanim rezultatima.. on bi te iste pare mogao da zaradi za mesec dana, bez rizika samo prodajom tog sistema.... i nista ne bi izgubio, jer trziste se menja, on ce da menja svoj sistem.. sledece godine ce da izbaci unapredjenu verziju.. a stari ce da daje za dzabe i to tako ide..

- Znaci sve je to jedan prirodan proces, nema lazi, nema prevare, sve ima vrednost u odredjenom trenutku, koja se menja sa vremenom... nama na ovim prostorima 100e deluje mnogo, ali za nekoga tamo,  to je nista za neko gotovo resenje.. lakse mu je da plati tu "sicu" i da dobije podrsku, nego da se cima kao mi da jurimo sifre, edukovane verzije..

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #4 poslato: 26.07.2011, 17:08:49 »
...
Znaci sve je to jedan prirodan proces, nema lazi, nema prevare
...

Sa većinom bih se složio, ali sa ovim definitivno ne. Itekako ima laži i prevare i jako se treba čuvati toga.
To smo i napominjali na sajtu i forumu kad god smo stigli - čuvajte se mangupa!
Oni koji se hvale su od 1.000 napravili 2.000.000 za godinu dana i prodaju taj sistem za 49.99$ rade to isključivo da bi navukli nekoga. A svet je pun "znate već koga" i naći će se uvek neko ko će u to da poveruje. I na kraju kad bude shvatio da je bacio u vetar taj novac, biću mu suviše mala količina, a veliko cimanje da bi tražio eventualni refund. Upravo je to i razlog zašto su ti "idealni svemirski neverovatni" sistemi pojeftinili. Do pre nekoliko godina nije mogao da se kupi EA ispod 500€, a sad cena u retkim slučajevima prelazi 99.99$.
A holy grail postoji. Samo ja to ne vidim kao sistem, nego kao blizinu izvoru informacije...

Van mreže forexs

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 27.08.2011, 20:33:30 »
U forexu sam 3 god.. od toga u real dve
Na sve ovo gore mogu samo jedno dodati

VI i samo VI ste najbolji sistem... VASE OCI  i vas RAZUM

A to se ne moze nigde kupiti

pozzz
sasa

Van mreže nd

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 29.08.2011, 12:45:28 »
U forexu sam 3 god.. od toga u real dve
Na sve ovo gore mogu samo jedno dodati

VI i samo VI ste najbolji sistem... VASE OCI  i vas RAZUM

A to se ne moze nigde kupiti

pozzz
sasa

Delomično tačno. Nažalost neki gralovi rade neko vreme. Oni ipak imaju najbolji sistem OCI i RAZUM kako najvise uzeti čoveku para. Mogu da rade sta zele, promene marginu, reqouting do besvesti ...

http://nordmarkets.com/docs/MetaTrader_4_Manager_User_Guide.pdf