Autor Tema: Navala raznoraznih robota  (Pročitano 3762 puta)

Van mreže webboy

• Pogledaj profil
Navala raznoraznih robota
« poslato: 22.02.2011, 20:40:23 »
Sigurno ste svi primetili da se na trzistu od prilike pojavi po jedan novi robot skoro svakog dana.

Svi su oni super-ultra-mega-mocni i svi ce oni za mesec dana da vam ako ne bar 10 puta, onda bar 4 puta uvecaju pocetni ulog... mislim stvarno....

E sad, u cemu je generalno ideja tolike poplave robota??? Zasto bi bilo ko prodavao zlatnu koku za sitnu lovu????

Cak pocinjem da mislim da se gomila robota lansira sa ciljem kontrole trzista.... u smislu, da ponuda i potraznja diktiraju cene na trzistu. E sad, ako vi napravite BUY na eur/usd paru sa 0.01 lotom, to na globalnoj sceni ne predstavlja apsolutno nista... ali ko u istom trenutku to uradi 100 000 ili 1 000 000 ljudi sa recimo 0.1 lotom, onda to bas i nije tako zanemarljivo.....

Ne znam, ali o ovome razmisljam u poslednje vreme, pa reko da podelim i sa vama.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: Navala raznoraznih robota
« Odgovor #1 poslato: 22.02.2011, 21:35:21 »

E sad, u cemu je generalno ideja tolike poplave robota??? Zasto bi bilo ko prodavao zlatnu koku za sitnu lovu????

Da, ali milion puta po sića sigurno više nije sića i to u veoma kratkom periodu, mesec, dva... :)

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 22.02.2011, 23:48:15 »
Sigurno ste svi primetili da se na trzistu od prilike pojavi po jedan novi robot skoro svakog dana.

Svi su oni super-ultra-mega-mocni i svi ce oni za mesec dana da vam ako ne bar 10 puta, onda bar 4 puta uvecaju pocetni ulog... mislim stvarno....

Cak pocinjem da mislim da se gomila robota lansira sa ciljem kontrole trzista.... u smislu, da ponuda i potraznja diktiraju cene na trzistu. E sad, ako vi napravite BUY na eur/usd paru sa 0.01 lotom, to na globalnoj sceni ne predstavlja apsolutno nista... ali ko u istom trenutku to uradi 100 000 ili 1 000 000 ljudi sa recimo 0.1 lotom, onda to bas i nije tako zanemarljivo.....

Ne znam, ali o ovome razmisljam u poslednje vreme, pa reko da podelim i sa vama.
do istog zakljucka sam dosao i ja ali u vezi jedne strategije za scalping, ona je veoma stara i sto je najvaznije koriste je skoro svi institucionalni trejderi jer su je naucili na poslu od stare garde. A uspesna je zato sto veliki trejderi stavljaju  ulaske i izlaske sa trejda na istim mestima sa ogromnim  sumama, skoro sam nalete na Thread  Niceguy ridiculous strategy na FF ....on trguje po toj strategiji i stvarno je dobra. A sto se tice Ea ...skoro sam cuo komentar da je razlog sto FAPTURBO imao lose dane , zbog toga sto ga previse ljudi koristi sa default podesavanjima i da brokeri koji imaju kontra pozicije od svojih klijenata znaju gde su granice izdrzljivosti klijenata .

Van mreže tihi84

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 06.05.2011, 14:33:05 »
ni meni nije jasno cemu caka u robotima...
svi kupe robota od 100 - 1000 eur i uloze neku vecu cifru i ne rade nista do kraja zivota ?!

A ko onda gbi ako svi dobijau ?! :)

kad bi bas SVE bilo tako lako....  ;D

Van mreže zeljkofx

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 27.06.2011, 02:56:36 »
Potpuno delim misljenje da su roboti za forex trading nepouzdani, odnosno da nije resenje platiti nekakav "gotov" sistem koji pravi pare sigurno i lako. Mnogo bolji nacin i logicniji je edukacija i usavrsavanje putem brojnih nacina: literatura, webinari, seminari, demo account za prakticnu vezbu i slicno). Osim toga, sve to se moze i besplatno dobiti ili za pristojan novac. Cak smatram, da je bolje investirati novac u manage account kod nekog ozbiljnog brokera (koji ima licencirane savetnike i analiticare) nego "baciti" taj isti novac na nekakve nesigurne programe i sisteme za "pravljenje" novca. Ne znam, ali mislim da forex trading u globalu nije koncipiran tako da izgleda kao "sarena laza", vec je to vrlo ozbiljan biznis koji podrazumeva pre svega znanje i vestinu.

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 27.06.2011, 13:13:41 »
Ja sam nekako za zlatnu sredinu i mislim da treba uzeti najbolje iz oba sveta. Slažem se za konstantno učenje i usavršavanje, ali isto tako mislim da u nekom momentu nakon profitabilnog ručnog trejdovanja može se napraviti nešto po uzoru na to. Ili roboti koji olakšavaju manipulisanje pozicijama (rucni martin, leon, trendfriend...) i koji čine život lakšim.

Naravno, čarobni roboti koji čuda čine su princip "leba bez motike" i naravno da nema vajde od toga. :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 27.06.2011, 13:54:58 »
mislis "pipa bez kliktanja"   :o

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 27.06.2011, 14:03:51 »
Može i tako da se kaže. :)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 27.06.2011, 18:16:32 »
Jedan veoma poznati broker je od danas pokrenuo opciju kopiranja trejdova od trejdera koga vi izaberete, a na osnovu njihovih rezultata od ranije. To je dušu dalo za sve "'leba bez motike" ljude.
Opširnije tokom dana... Pratite nove postove...

Van mreže Panzer

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 27.06.2011, 18:24:01 »
lezi lebe da te jedem .... 8) taj sam  ;)