Ajde da budem malo party breaker.
Kao prvo, rezultati su izuzetni, ali očigledno se radi o backtestu. Kao drugo, kvalitet modelovanja podataka je 25%. Pošto sam se dosta petljao sa tim znam da može da bude ogromna razlika između 90% i 100%, a kamoli 25%. Znači, loši podaci. Treće, posle dosta testiranja i pravljenja EA, zaključio sam isto što su mnogo pametniji govorili pre mene, a to je da sve u svemu, backtest (kvalitetan) može biti samo pokazatelj da li je neka ideja/strategija/princip vredan truda i energije. Uzimati rezultate backtesta kao merodavne je, nažalost, samo lepa iluzija. Ponovo naglašavam, pričam iz iskustva. Viđao sam i lepše krive.
Dalje, pitanje je na koji bi ga račun stavio? Cent, standard, pro? Ako je imalo skalper zaboravi na cent računu, sa requote-om i spreadovima teško da će isplivati. Na backtestu ne postoji tako nešto, sve se izvšava instant. Dalje, pitanje je kako bi broker reagovao na nekog/nešto što mu sisa pare i pravi profit reda hiljada posto. Čisto sumnjam da bi ćutke posmatrao. A fala Bogu, MetaQuotes ih je sve dobro opremio sa alatkama za nadzor i kontrolu trejdera.
Čisto moje mišljenje..