Autor Tema: 6800% za godinu dana  (Pročitano 30765 puta)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
6800% za godinu dana
« poslato: 23.01.2012, 23:42:32 »
6800% za godinu dana, ovo je ono što se zove može bit bidne a može ne bidne, kao što pojedinci lupaju cifre ovde a bez ikakvog dokaza evo ja ću postaviti sliku statementa od mog EA koji je napravio 6800% za godinu dana a mogao je još toliko samo sam mu fixirao lot na maximalno lot 100. Možda bi trebao otvoriti PAMM pa da uplaćujete po  1$ ali vidjećemo prvo da se izreklamiram :) pa možda vam i dam EA :)

Initial deposit   100 000.00
Total net profit   6 806 323.30

Absolute drawdown   1 198.00
Maximal drawdown   68 000.00 (5.52%)
Relative drawdown   7.71% (17638.60)
Total trades   2094

consecutive wins   2
consecutive losses   2

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: 6800% za godinu dana
« Odgovor #1 poslato: 24.01.2012, 00:03:38 »
A ne zelis da ga podelis sa nama :)

Da li je to testiranje u nazad sa strategy tester ili napred?

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 24.01.2012, 00:30:04 »
Ajde da budem malo party breaker.

Kao prvo, rezultati su izuzetni, ali očigledno se radi o backtestu. Kao drugo, kvalitet modelovanja podataka je 25%. Pošto sam se dosta petljao sa tim znam da može da bude ogromna razlika između 90% i 100%, a kamoli 25%. Znači, loši podaci. Treće, posle dosta testiranja i pravljenja EA, zaključio sam isto što su mnogo pametniji govorili pre mene, a to je da sve u svemu, backtest (kvalitetan) može biti samo pokazatelj da li je neka ideja/strategija/princip vredan truda i energije. Uzimati rezultate backtesta kao merodavne je, nažalost, samo lepa iluzija. Ponovo naglašavam, pričam iz iskustva. Viđao sam i lepše krive.

Dalje, pitanje je na koji bi ga račun stavio? Cent, standard, pro? Ako je imalo skalper zaboravi na cent računu, sa requote-om i spreadovima teško da će isplivati. Na backtestu ne postoji tako nešto, sve se izvšava instant. Dalje, pitanje je kako bi broker reagovao na nekog/nešto što mu sisa pare i pravi profit reda hiljada posto. Čisto sumnjam  da bi ćutke posmatrao. A fala Bogu, MetaQuotes ih je sve dobro opremio sa alatkama za nadzor i kontrolu trejdera.

Čisto moje mišljenje..

"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 24.01.2012, 09:02:46 »

Nisi party breaker, samo si rekao kako stoje stvari. Sviđalo se to nekom ili ne to je upravo tako kako si i opisao.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Ubica 450 000% za godinu
« Odgovor #4 poslato: 24.01.2012, 11:21:57 »

Kao prvo, rezultati su izuzetni, ali očigledno se radi o backtestu. Kao drugo, kvalitet modelovanja podataka je 25%. Pošto sam se dosta petljao sa tim znam da može da bude ogromna razlika između 90% i 100%, a kamoli 25%. Znači, loši podaci. Treće, posle dosta testiranja i pravljenja EA, zaključio sam isto što su mnogo pametniji govorili pre mene, a to je da sve u svemu, backtest (kvalitetan) može biti samo pokazatelj da li je neka ideja/strategija/princip vredan truda i energije. Uzimati rezultate backtesta kao merodavne je, nažalost, samo lepa iluzija. Ponovo naglašavam, pričam iz iskustva. Viđao sam i lepše krive.

Dalje, pitanje je na koji bi ga račun stavio? Cent, standard, pro? Ako je imalo skalper zaboravi na cent računu, sa requote-om i spreadovima teško da će isplivati. Na backtestu ne postoji tako nešto, sve se izvšava instant. Dalje, pitanje je kako bi broker reagovao na nekog/nešto što mu sisa pare i pravi profit reda hiljada posto. Čisto sumnjam  da bi ćutke posmatrao. A fala Bogu, MetaQuotes ih je sve dobro opremio sa alatkama za nadzor i kontrolu trejdera.

Čisto moje mišljenje..

A jesi li viđao ljepšu krivinu od ove na novom testu  450 000% za godinu od 1000$ do 4 520 763,20$? Nedao bog da si party breaker, ti si jedan od najboljih ovde među nama, mi svi volimo malo da se prepucavamo i zezamo a ti si taj koji uvijek pomaže, ovo je moje iskreno mišljenje. Naravno da se radi o back testu, ali kao što vidite DD je smiješan, EA ima SL od 5 pipova a tp mu ide trailingom. Što se tiče brokera neznam šta da ti kažem nego da se treba držati dobrih brokera i kao što vidiš na ovom statementu netreba ti cent račun, možeš slobodno na classic, najbolje je kod nekog ECN kojeg hladno boli briga za tvojom zaradom.
Ea sam sada postavio na račun da radi pa ćemo vidjeti, da li pravi šta. On od prilike ulazi oko 8 trejdova na dan.
Danas ću ga ovde postaviti da probate svi po malo pa ako bude valjao dobro nam je svima a ako ne bacićemo ga, ovo sam gore pisao malo u šali a malo ozbiljno da skrenem pažnju na pojedince koji misle da su pametnjakovići, pa nam ovde postavljaju nekakve šuplje priče, neke izmišljene čartove (sa trejdovima od dva dana i to im dodje kao neki dokaz da su uspješni) :), signale i šta već a nigdje nema strategije. Zato sam i predlagao ko nije za zajedništvo otvoriti mu komercijalni dio pa neka plaća.

« Poslednja izmena: 24.01.2012, 11:27:24 jasam »

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 24.01.2012, 11:46:19 »
Jasno, rezultat je fantastičan. Daj Bože da bude bar približno dobar kao na tom backtestu i live.

Sve što sam rekao je iz iskustva, jer EA mora da je dobro naoružan odgovorima na svaku situaciju u koju ga tržište ili broker dovedu da bi isplivao. Sa jedne strane rad u realnom vremenu je mnogo merodavniji, ali zahteva i mnogo više vremena i truda.

Podržavam inicijativu.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 25.01.2012, 09:38:28 »
jasam moze li makar spisak indikatora..

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 25.01.2012, 19:02:15 »
Da EA dobro prođe na backtestu jeste potreban ali ne i dovoljan uslov da bude uspešan live. Sama kriva tj. broj 6800% ne govori mnogo. Više puta sam pravio EA koji idu i više. Evo poslednji: od 100 usd do 12.000 usd za prvih 18 dana ovog januara, znači od 100.000 usd ide do 12.000.000 usd za malo više od dve nedlje trejda (zašto bismo čekali godinu dana  ;)). Nadam se da je svakome jasno da to nema puno veze sa stvarnošću iako EA zaista tako radi, ali u idelanim demo uslovima, bez requte, slippage, sa otpimizacijom na postojeće a ne buduće podatke. U svakom slučaju autoru programa se može priznati solidno programersko znanje.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže icko

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 25.01.2012, 20:33:31 »
Hoćete li da postavite taj EA da ga i mi isprobamo? :o

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 25.01.2012, 20:54:08 »
Da EA dobro prođe na backtestu jeste potreban ali ne i dovoljan uslov da bude uspešan live. Sama kriva tj. broj 6800% ne govori mnogo. Više puta sam pravio EA koji idu i više. Evo poslednji: od 100 usd do 12.000 usd za prvih 18 dana ovog januara, znači od 100.000 usd ide do 12.000.000 usd za malo više od dve nedlje trejda (zašto bismo čekali godinu dana  ;)). Nadam se da je svakome jasno da to nema puno veze sa stvarnošću iako EA zaista tako radi, ali u idelanim demo uslovima, bez requte, slippage, sa otpimizacijom na postojeće a ne buduće podatke. U svakom slučaju autoru programa se može priznati solidno programersko znanje.
E ako ovo ne radi..  znaci da za skalping ne postoji resenje..

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 27.01.2012, 11:20:41 »
Hoćete li da postavite taj EA da ga i mi isprobamo? :o
EA dajem samo u razmeni za drugi EA, direktno sa autorom.

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 27.01.2012, 11:26:27 »
E ako ovo ne radi..  znaci da za skalping ne postoji resenje..

Ne, daleko od toga. Skalping je potpuno regularan i visoko profitabilan način trgovine.
Evo ovde možete da pročitate o, po nekim najuspešnijem svetskom trejderu, kako to radi skalpiranjem: http://www.trading-naked.com/paul_rotter.htm
Zatim, za skalpere je obavezno štivo na FF tredu TASAYC u kome Forexcube pokazuje kako na dnevno  skalpiranjem kroz veliki broj pozicija uvećava profit 20-30%. Upravo radim statističku obradu njegovih trejdova pa ako izguram i dođem do smislenih rezltata, objaviću ih ovde.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 27.01.2012, 20:45:48 »
Evo pa ako neko ima vremena da ga testira ja nisam stigao.

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 27.01.2012, 21:09:34 »

Koja podesavanje, defoult, da li koristiti ex4 ili mq4, koji par i TF?

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 28.01.2012, 00:32:43 »

Koja podesavanje, defoult, da li koristiti ex4 ili mq4, koji par i TF?

Evo set, a radi eurusd min1