Autor Tema: Fraktal Indikator  (Pročitano 5076 puta)

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Fraktal Indikator
« poslato: 23.01.2011, 12:13:30 »
Trgovanje po metodi Bill Williamsa

Pogledajte opis na linku ispod. Djeluje mi pametna strategija. Na grafikon postavimo Aligator indikator koji već imamo na platformi MT4 i downloadamo sa donjeg linka Fractal indicator koji pokazuje cijene.

Fractal Indicator je baziran na Bill Williamsovim fraktalima koji su opisani u njegovoj knjizi  "Kaos trgovanje".

http://www.iforex-indicators.com/fractal-price-level.html

« Poslednja izmena: 23.01.2011, 12:16:14 leon93 »

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Fraktal Indikator
« Odgovor #1 poslato: 23.01.2011, 13:49:27 »
Trgovanje po metodi Bill Williamsa
http://www.iforex-indicators.com/fractal-price-level.html
(moj prijevod)

Fractal Indicator se zasniva na Bill Williamsovim fraktalima koji su opisani u njegovoj knjizi  "Kaos trgovanje".
Fraktal je jedan od pet indikatora (pokazatelja) Bill Williamsovog trgovačkog sistema, koji nam dopušta da odredimo dno i vrh.
Uzlazni Fraktal je niz od najmanje pet štapića (svijeća), kod koga se iza najvišeg vrha nalaze dva štapića sa nižim vrhovima.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 23.01.2011, 14:00:18 »
Silazni fraktal je oblikovan kad je u kombinaciji sa najmanje pet štapića kod kojih prosjećni štapić ima najniži minimum cijene.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 23.01.2011, 14:01:17 »
Tehnički signali Fraktala su filtrirani pomoću Aligator (krokodil) indikatora. Drugim riječima, ne smijemo kupovati ako je fraktal ispod krokodilovih zubi i nemojte prodavati ako je fraktal iznad krokodilovih zubi.

Kada se signal formira i snažan je, on se određuje po svojoj poziciji. To je signal koji traje sve dok se ne pojavi novi fraktalni signal.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 23.01.2011, 14:03:38 »
Novi Fraktalni indikator

Novi Fraktalni indikator prikazuje najmanje i najviše cijene na grafikonu. Jako dobro je ako ste postavili stop-loss i take-profit ispod i iznad te razine.

Kao što se može vidjeti, fraktali mogu biti ekstremno moćan alat kada se koristi zajedno sa drugim indikatorima i strategijama, posebno kada se koriste da potvrde ravno (vodoravno, bočno) kretanje. Općenito, fraktali su izvrsni alati za podršku u odlučivanju bilo koje trgovinske prakse.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 23.01.2011, 14:05:00 »
Kako upotrijebiti ovaj tehnički fraktal indikator u praksi?

Probijanje za kupce ili prodavače - izravan je signal za trgovanje.

Po Bill Williamsovoj teoriji probijanje za kupca je kad cijena prekorači granicu fraktala prema gore najmanje za jedan pip.

Probijanje za prodavače je kada fraktal prekorači granicu prema dolje za najmanje jedan pip.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 23.01.2011, 14:06:25 »
Narudžba za kupiti se postavlja malo više od uzlaznog fraktala i prodajna narudžba se stavlja malo ispod silaznog fraktala. Kad koristimo ovu strategiju ograničimo mogući gubitak sa Stop Loss koji postavimo na najudaljeniji fraktalni vrh.

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 23.01.2011, 14:33:47 »
KOMENTAR

Ovo gore je bio moj prijevod članka kojeg sam našao na netu. Dodao sam i cijeli članak u pdf-u.

Pogledajte sliku 3. Vidjet ćete kako su se linije Aligatora ispreplele (aligator koji spava). Na Bollingeru se kanal u to vrijeme stisne i očekuje se probijanje. Probijanje je najsigurniji moment za ulazak. Kada cijena probije ona ima tendenciju da ide u tom smjeru.

Ako je kanal malo širi može nastati i lažno probijanje. U stvari se cijena odbije od kanal i krene u drugom smjeru.

Netko je na forumu napisao da je danas sve teže trgovati jer valuta nema neki trend. Ja bih se isto složio s time i čini mi se da je potrebno trgovati na manjim vremenskim grafikonima. Pošto valuta vrluda malo gore, malo dolje teško je pogoditi pravi ulazak.

Vjerojatno ste kao i ja u potrazi za sigurnom strategijom. Probijanje je po meni najsigurnija strategija. Ali valuta nije uvijek u kanalu pa mi se Bill Williamsova metoda učinila logičnom. Ja ću ovoj metodi dodati MACD, Stochastic i  ProbMeter v1.1.ex4.

Testirat ću je na pravom računu pa vam javim rezultate.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 23.01.2011, 17:20:07 »
...Testirat ću je na pravom računu pa vam javim rezultate.

yes

Van mreže leon93

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 23.01.2011, 18:31:08 »
Ono što već i ptice na grani znaju je da je dobro na grafikon postaviti:
EMA (Moving Average) indikator na 50 plava, close, exponential.

Prvo postavite pitanje gdje se nalazi linija cijene? Iznad plave linije ili ispod?

Ako je linija cijene (ili ako su svijeće) iznad plave linije lovimo priliku za kupiti, a ako je linija cijene ispod plave linije onda lovimo priliku za prodati. Zatim pogledamo da li se sprema neko probijanje, ako ne onda da li možemo ustanoviti neki trend.

Ako se valuta kreće vodoravno onda imamo više opcija: sjedimo na prstima, ili se izvalimo u fotelju i pijuckajmo pivicu, ili prakticirajmo tantru sa nekom ženskom.

Ovo je čisto mala pomoć da neiskusni ne bi prodavali dok je rastući trend. Trend je moj frend  :P
« Poslednja izmena: 23.01.2011, 18:45:11 leon93 »

Van mreže lime70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 01.04.2011, 15:29:01 »
Cao
Dobro si ovo primetio što se tiće fraktala i ja sam malo istraživao (kao i svi ) koji smo u potrazi za pravom strategijom tako da sam koristio za to Zigzag fraktal indikator ,Stochastici ,dinapoli RED i BB ,probaću sad ovu kombinaciju sa aligatorm.
Pozz