Autor Tema: Prognoza za valutni par AUD/USD  (Pročitano 4238 puta)

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Prognoza za valutni par AUD/USD
« poslato: 09.02.2011, 13:13:21 »
Ovaj valutni par postaje vrlo interesantan za trgovinu!
Evo jedne preporuke za jednu trgovinu sa vrlo dobrim odnosmo rizika naspram zarade!
« Poslednja izmena: 10.04.2011, 23:18:52 FXModerator »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: Preporuke za trgovanje sa AUDUSD
« Odgovor #1 poslato: 09.02.2011, 13:24:36 »
Slažem se, evo i mene...

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 09.02.2011, 13:24:54 »
Ako ulazimo u poziciju bilo bi dobro zatvoriti do kraja dana . Jer izlaze vesti za AUD.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #3 poslato: 09.02.2011, 13:32:39 »
Ako ulazimo u poziciju bilo bi dobro zatvoriti do kraja dana . Jer izlaze vesti za AUD.
Posle ponoći se očekuje reakcija tržišta na dve jake vesti, Employment Change i Unemployment Rate, koje mogu dosta uzdrmati tržište, sa obzirom da sam ja ušao malo pre i da su mi poz već u nekom plusu, ja ću je ostaviti preko noći, a sl ću staviti na BE, jer ga ja čekam niže dole, negde oko 0.99.
Naravno ovo je individualno, neko može da se zadovolji i manjim profitom, dva lepa targeta su prikazana na slici koju je postavio Tommyboxfx.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 09.02.2011, 14:17:10 »
Ovaj valutni par dosta zavisi i od eur-usd. Ako bi eur-usd krenuo da raste to bo uticalo da i aud-usd raste.
A na eur-usd je dosta neizvesna situacija.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #5 poslato: 09.02.2011, 15:10:53 »
Ovaj valutni par dosta zavisi i od eur-usd. Ako bi eur-usd krenuo da raste to bo uticalo da i aud-usd raste.
A na eur-usd je dosta neizvesna situacija.
... sa izuzetcima, npr. danas je eurusd otišao gore 70 pipa, dok je audusd propao 90 pipa, a zlato šeta u 3$.
AUDUSD je sada svoj par  :o

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 11.02.2011, 09:45:32 »
Ovaj valutni par postaje vrlo interesantan za trgovinu!
Evo jedne preporuke za jednu trgovinu sa vrlo dobrim odnosmo rizika naspram zarade!

Dostigli smo target 2 cenu,očekujem jedan retracement pre nego što cena nastavlja da ispunjava Batterfly pattern!Bolinger na h4 probijen a i rsi na h4 je na 26 što je verovatno jedan od znakova za jednu korekciju!Ko je zadovoljan sa target 2 cenom vreme je da zatvori pozicije,ko želi da odradi do kraja batterfly taj može da nastavi na sledeće načine:
Ostavite otvorene pozicije i čekate  :D
Zatvorite pozicije i veličinu pozicije podelite na 4 dela i kod retracementa ulazite nanovo na fibo linijama i to ako ste imali NPR lot 0.20 onda otvarate po  lot 0.05 na fibu 23,32,50 i 61 SL na ceni gde ste ušli u prethodnoj poziciji!
Oba načina nose naravno rizik sa sobom počnite da računate šta vam se više isplati ,naravno ima još raznih kombinacija ....Srećno
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 14.02.2011, 10:26:19 »
Ko je radio po prethodno navedenom taj ima sad treću otvorenu sell poziciju jer smo dostigli Fibo 50%!Struktura korektivnog talasa na gore nam govori da je vrlo moguće da 61.8% neće dostići ,sa ovim parcialnim ulaskom u pozicije smo dobili da smo profit prethodno uzeli i ulaskom na fibo nivoima a prethodno padajući trend ipak nismo propustili!Da je trend nastavio na 23% samo mi bi ipak bili u  poziciji da je na 32% još bolje, a ovako na 50% skoro savršeno!Ako saberete i oduzmete ovakav ulazak u pozicije i ako verujete da će trend da nastavi na dole vrlo isplativ!Da je udario na 61.80% kolko bi uštedeli da ste samo držali prethodnu poziciju otvoreno naspram ovakvog načina?
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 22.02.2011, 16:15:52 »
Ko je radio po navedenom principu sada ima 4 jednake pozicije pošto smo ulazili po fibo nivoima a 61.8% je bio nivo za uzimanje poslednje sell pozicije ,poslednji vrh nam je bio sl za sve pozicije,vrh nije dotako a cena je ponovo  nastavlia da pada!Vreme je da izračunamo zajednički BE nivo i da pomerimo SL na zajednički BE za sve 4 pozicije !
Pozdrav TommyboxFX