Autor Tema: W.D.Gann Variation strategy  (Pročitano 3756 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
W.D.Gann Variation strategy
« poslato: 18.01.2011, 00:22:04 »

Pozdrav  svima   , 
jos  jedna  strategija  od  mene . 
Ovo je varijacija  trgovanja  koje  je davno  uspostavio  W.D.Gann ( googlajte) ,sa  nekim  mojim  izmjenama . 
Naime ,  sam  trajder  ima  prilicno tesko  razumljive  knjige , medjutim  njihova  sustina je breakout . 
 Glavna  stvar  je  7  dana  time  base .    Uzimamo  predhodnih  7  dana  i  trazimo  HIGH\LOW .  Kada  ih nadjemo  Buy  stop  preko  HIGH  u  predhodnih  7  dana ,a  Sell  stop  je  LOW  u  predhodnih  7   dana .  Svaki  naredni  dan   racunamo  previous  7  day  HIG\LOW  i  tako  pomjeramo  nas  SL  .   Znaci  ,sjutra  ,npr.  u  8  am  ,trazimo  predhodnih  7 dana  HIGH \LOW .   Prekosjutra  ,u  npr  8  am  ,opet  trrazimo  predhodnih  7  dana   HIGH  \low ...ITD .  Svaki  dan  pomjeramo  nas  SL  ,odnosno  gledamo  HIGH\LOW .

Originalni  izlazak  iz  pozicije  ,po  njegovoj  strategiji  ,je probijanje  HIGH\LOW  ,odnosno  ,to  bi  bio  novi  ulazak  u  poziciju  .  Ja  za  izlazak  koristim  fibo  retrasement ,tako  sto  ga  prikacim  na  HIGH\LOW   predhodnog  dana ,i  gledam    samo   50%  retrasemt  (okvirno )  ,ali  generalno  ako  se  cijena  nalazi u  kanalu  izmedju  38.2 -50 -61.8   ,moze  doci  do  breakout .   Retrasement  od  50%  ,od  predhodnog  dana  ,definitivno  treba  uzeti  u  obzir .

Paznja  : 

Predhodnih  7  dana  nema nikakve  veze  za  nedeljnom  svijecoom ,jer  svaki  novi  dan  racunate  HIGH\LOW   predhodnog  dana .

Napomena :

Ko  nema  mogucnosti  da  trguje  sa  velikm  TF  ,moze  iskoristiti   ovo sazanje  ,kako  bi   dobio  dobru  sliku o  preovladavajucem  trendu  . Takodje  ,  ovdje ima  programera  koji  bi  mogli  da naprave indikator  .  Moja  preporuka  ,OHLC  uzimati  sa  dukas  copy ( samo  zato  sto  treba  pratiti jake igrace  ) .

P.S

Posto  sam  jako  zauzet  ,  ne znam  kada  cu  stici  da  odgovorim   na  pitanja ,ako  ih  ima  ...
pozzzz

Van mreže palinkasa

• Pogledaj profil
Odg: W.D.Gann Variation strategy
« Odgovor #1 poslato: 18.01.2011, 21:24:19 »
Gannovi sistemi jesu za vece TF, ali su efektivni.Dali koristis njegove krugove,kocke?Ujedno me interesuje neki free program za iste.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 18.01.2011, 22:23:30 »
Markot ,

Jedno pitanje.

Izracunao sam prosek high i low za prethodnih 7 dana za par eurusd i dobio sam:

high 1.3315
low 1.3160

Po tvom modifikovanom pravilu, povlacis retreacment od danasnjeg dana sutra ujutru u 8 am. Posto nece biti nekih znacajnih promena do ponoci (sto se tice low i high), ja sam to uradio odmah i dobio sam da je retracment od tacka 38.2 do 61.8 od 1.3331 do 1.3382. Ovo bi trebalo da bude sl u slucaju buya, a to je ne moguce. Ne znam da li sam sve dobro shvatio.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 18.01.2011, 22:54:31 »
Gannovi sistemi jesu za vece TF, ali su efektivni.Dali koristis njegove krugove,kocke?Ujedno me interesuje neki free program za iste.

Ne  koristim  , samo  me  interesuju OHLC  .   Kocke  i krugovi  i  ostala  ''bica''  geometrije  ,ne  koristim  .

Sto  se tice  indikatora  ili sta  vec  ,jedino  google  .  Ja  se licno  nisam trudio  naci  ih  ,jer  me je samo  interesovala   sustina  .

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 18.01.2011, 23:13:01 »
Markot ,

Jedno pitanje.

Izracunao sam prosek high i low za prethodnih 7 dana za par eurusd i dobio sam:

high 1.3315
low 1.3160

Po tvom modifikovanom pravilu, povlacis retreacment od danasnjeg dana sutra ujutru u 8 am. Posto nece biti nekih znacajnih promena do ponoci (sto se tice low i high), ja sam to uradio odmah i dobio sam da je retracment od tacka 38.2 do 61.8 od 1.3331 do 1.3382. Ovo bi trebalo da bude sl u slucaju buya, a to je ne moguce. Ne znam da li sam sve dobro shvatio.

HIGH    1,3455
LOW 1,2870     za  7  dana    (  ne uzimam  u  obzir  danasnji  dan  )

Daily  retrasement 
HIGH   1,3384
LOW    1,3242       svijeca   bijela  !  (  Dan prije  ) 

Ako  od  ove  svijece  prodje  50%   od  njene  HIGH  /LOW    ,onda  razmisljam  o  promjeni  trenda  .  Kao sto  se  vidi  sa  slike  . 

Sto  se  tice  danjasnje svijece  ,  ako  prodje  50%  kao  sto  se  vidi  sa  slike  ,onda  postoji  mogucnost  promjene  trenda  =  Sell 

Sto  se  tice  Gann  ,   ti  bi danas  usao u  poziciju  BUY  ,a  SL  bi  bio  na  1.2870  ! 

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 18.01.2011, 23:32:27 »
Markot ,

Hvala na brzom odgovoru. Mislim da sam shvatio.