Autor Tema: AUD - Cash Rate  (Pročitano 9710 puta)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: AUD - Cash Rate
« Odgovor #15 poslato: 06.06.2011, 19:57:39 »
Ima li kakvog misljenja u slucaju da ostane ista kamatna stopa za sutra?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #16 poslato: 06.06.2011, 20:49:53 »
Sutra ujutro u 06:30 po našem vremenu RBA (Reserve Bank of Australia) će da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju 23 od 28 ispitanih analitičara od strane Bloomberga predviđa da će da ostane na istom nivou od 4.75%.

Savet - AUD/USD: BUY 5.00%.

Ako RBA poveća kamatu na 5% u momentu ulazimo u kupovinu para AUD/USD, a ako ipak zadrži na dosadašnjem nivou, možemo da pokušamo i sa SELL-om na istom valutnom paru, ili bilo kojem AUD crossu (AUD/JPY, AUD/CAD, AUD/CHF) iako se ne očekuje bitnije pomeranje u tom slučaju.

Oporavak globalne ekonomije koji pokazuje znake usporavanja, najskuplja prirodna katastrofa u istoriji Australije i dužnička kriza u Evropi može da potvrdi da će RBA da nastavi sa pauzom u podizanju kamatne stope do trećeg kvartala. To potvrđuje i potrošnja domaćinstava koja je dostigla najviši nivo u poslednjih 17 meseci, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji, kao i velika potražnja za australijskom valutom.

Ovaj podatak se objavljuje svakog prvog utorka u mesecu, osim januara.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #17 poslato: 07.06.2011, 08:27:52 »

Kamatna stopa RBA je ostala na istom nivou od 4.75%, tako da, ko je bio budan mogao je da uzme 40-ak pipa u SELL-u... Da, ko je bio budan 8)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 07.06.2011, 09:05:03 »
aktivirao mi se buy zbog spread-a(postavio sam 10 pipsa pending od trenutne cene  , PA je otisla 6 pipsa i spread na vest je bio 5 pa tako da je aktiviran buy stop)  -60 usd...ali srecom sell pending nisam obrisao , pa mi se aktivirao i zatvorio sam na profitu od 50 tako da je 10 usd steta za danas.

Van mreže lime70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 07.06.2011, 10:04:43 »
Bili smo budni barem poneko ali sve zivo mi se aktiviralo tako da cu da sam izasao sa 50 d u plusu ,preblizo sam postavio kupovinu i prodaju nisam ocekivao da ce tako burno odraditi ovu vest zato sto su predvidjanja bila da ostaje ista kamata.

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 07.06.2011, 10:06:57 »
Ko rano rani dve srece grabi i zeva ceo dan! Nije nesto...ja sam 10 pipa uzeo. Bar sam bolje prosao nego Panzer!  :)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 07.06.2011, 14:21:09 »
Smrc Smrc  :'( , vreme je za tesku artiljeriju da bi eliminisali ovakve stvari , danas sam poceo trial sa tradethenews.com , ako bude sve kako treba uplaticu pretplatu .

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 04.07.2011, 20:55:24 »
Sutra rano ujutru nas ocekuje vest za AUD , Cah Rate. Ali , kako sam procitao sa Bloomberga, svi ekonomisti su saglasni da BOA nece menjati kamatnu stopu, tako da ova vest verovatno nece imati neki uticaj.
Predvidja se da ce podici kamatu do kraja godine.

Ali zato ko trguje na vest , tu su stare dobre vesti za GBP malo kasnije, u 10:28 !

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
AUD - Cash Rate
« Odgovor #23 poslato: 04.07.2011, 23:56:45 »
Ovo je u suštini Copy/Paste od prošlog puta:

Sutra ujutro u 06:30 po našem vremenu RBA (Reserve Bank of Australia) će da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju većina anketiranih analitičara od strane Bloomberga predviđa da će da ostane na istom nivou od 4.75%.

Ako RBA poveća kamatu na 5% u momentu ulazimo u kupovinu para AUD/USD, a ako ipak zadrži na dosadašnjem nivou, možemo da pokušamo i sa SELL-om na istom valutnom paru, ili bilo kojem AUD crossu (AUD/JPY, AUD/CAD, AUD/CHF) iako se ne očekuje bitnije pomeranje u tom slučaju.

Oporavak globalne ekonomije koji pokazuje znake usporavanja, najskuplja prirodna katastrofa u istoriji Australije i dužnička kriza u Evropi može da potvrdi da će RBA da nastavi sa pauzom u podizanju kamatne stope do trećeg kvartala. To potvrđuje i potrošnja domaćinstava koja je dostigla najviši nivo u poslednjih 17 meseci, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji, kao i velika potražnja za australijskom valutom.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #24 poslato: 05.07.2011, 06:40:33 »

Kamatna stopa je ostala nepromenjena na 4.75%, imali ste priliku za malu zaradu od 20-ak pipa ukoliko ste ušli u short poziciju.

Dobro jutro :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #25 poslato: 05.09.2011, 23:03:55 »
Sutra ujutro u 06:30 po našem vremenu RBA (Reserve Bank of Australia) će da objavi prekonoćnu kamatnu stopu za koju većina anketiranih analitičara od strane Bloomberga predviđa da će da ostane na istom nivou od 4.75%.

Savet - AUD/USD: BUY 5.00%, SELL 4.50%.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #26 poslato: 06.09.2011, 12:30:24 »
Savet - AUD/USD: BUY 5.00%, SELL 4.50%.

Da ne bude da nismo ispratili ovu vest, kamatna stopa je ostala nepromenjena, uslova za trgovanje nije bilo.